Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena el. za odběr vody ze společné studny

Od: cinda* odpovědí: 9 změna:

Mám ze sousedem společnou studnu na chatě, čerpadlo je napojeno na el. u něho, jelikož on tam bydlí na stálo. Mám mu platit za odběr vody . Odebrala jsem za sezonu 25 cm3 vody. On na mne chce 250 kč za elektřinu. Zdá se m i to přehnané, když platí za 1 kwh asi 3kč. Je to možné?

doplněno 08.11.18 09:00:

jen chci upřesnit, že studna je společná, to znamená ,že vybudování studny a vše ostatní, se platílo dohromady, a je to napojeno na něho jenom proto, že si tam udělal stálý pobyt a kdyby náhodou vypadla elektřina, tak by byl bez vody, mám mu přispívat pouze za spotřeb. el za vodu, kterou používám pouze 2 měsíce v roce.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

8x

Elektřiny se zajisté spotřebovalo méně. Koho je čerpadlo? Kdo udržuje studnu a čerpadlo? Kdo provádí opravy? V případě nedohody mohou být čerpadla 2? Profesionálové z Vodovody a Kanalizace dodávají vodu třeba za 100 Kč/m3.

hodnocení

7x

To že po vás chce 250,-Kč je tak málo, že bych mu k tomu dal ještě flašku... Vůbec bych se nepodivoval za takový servis.

hodnocení

6x

Máte nějaké další výdaje s vodou? Myslím údržbu a opravy studny, čerpadla atd. Jestli ne, pak buďte v rámci dobrých sousedských vztahů ráda, že po vás nechce víc.

Mimochodem - to je sousedovo rozhodnutí nebo máte nějakou smlouvu? Abyste se časem třeba nedivila.

hodnocení

6x

U nás stojí vodné 20kč/m3, takže pokud k tomu máte plný servis tak máte vodu levnou. Že by na tom soused něco trhnul to si nemyslím. Spíš by raději oželel 250kč za rok a měl klid. Takže raději s pokorou.

hodnocení

5x

Tedy vás bych chtěl mít za sousedku a sdílet s vámi studnu. V okamžiku, kdy byste mi řekla, že těch 250,-Kč za rok je moc, bych vás ustřihnul a chodila byste si pro vodu s kýblem a pumpovala ručně*cert*

hodnocení

3x

Pokud jste odebrala za sezonu opravdu jen 25cm3 vody, tak si ji raději přivezte příště v lahvi. Ale pokud jste si spletla jednotky a jedná se o 25m3, potom je pro toto množství potřeba energie za cca 25-50Kč..Ovšem ona ta starost o čerpadlo a jeho provoz je "k nezaplacení". Celkově se mi ta částka nijak přehnaná nezdá a soused je na Vás ještě hodný.

asd1
hodnocení

2x

Jestli je společné i čerpadlo a ostatní výbava studny a jde jen čistě o elektřinu tak je to hodně. Jestli se o studnu průběžně stará on tak je to málo. Tak si vyberte...

hodnocení

2x
Za prvé na chatě předpokládám vyšší cenu za kWh. Za druhé nelze počítat pouze náklad za kWh, ale i starost o čerpadlo, a náklad za celoroční spotřebu vody ve výši 250 Kč je vysloveně symbolický.Pokud špekulujete,že Vás soused chce ošidit, tak něco není dobře. Tím myslím Vaše myšlení.

hodnocení

0x

@cinda - studna je společná, to znamená ,že vybudování studny a vše ostatní, se platílo dohromady
Ještě jednou - máte nějakou smlouvu? Doklad o spoluvlastnictví? Dohodu o placení a údržbě?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]