Nejste přihlášen/a.
Mám ze sousedem společnou studnu na chatě, čerpadlo je napojeno na el. u něho, jelikož on tam bydlí na stálo. Mám mu platit za odběr vody . Odebrala jsem za sezonu 25 cm3 vody. On na mne chce 250 kč za elektřinu. Zdá se m i to přehnané, když platí za 1 kwh asi 3kč. Je to možné?
jen chci upřesnit, že studna je společná, to znamená ,že vybudování studny a vše ostatní, se platílo dohromady, a je to napojeno na něho jenom proto, že si tam udělal stálý pobyt a kdyby náhodou vypadla elektřina, tak by byl bez vody, mám mu přispívat pouze za spotřeb. el za vodu, kterou používám pouze 2 měsíce v roce.
Pokud jste odebrala za sezonu opravdu jen 25cm3 vody, tak si ji raději přivezte příště v lahvi. Ale pokud jste si spletla jednotky a jedná se o 25m3, potom je pro toto množství potřeba energie za cca 25-50Kč..Ovšem ona ta starost o čerpadlo a jeho provoz je "k nezaplacení". Celkově se mi ta částka nijak přehnaná nezdá a soused je na Vás ještě hodný.
@cinda - studna je společná, to znamená ,že vybudování studny a vše ostatní, se platílo dohromady
Ještě jednou - máte nějakou smlouvu? Doklad o spoluvlastnictví? Dohodu o placení a údržbě?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.