Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výmalba bytu

Od: lubo* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, mám vyštukovaný byt, ale jelikož jsem štukoval prvně v životě jsou pod určitým světlem vidět chyby.

Není to nic hrozného, ale chtěl bych to ještě vyspravit malbou.

Která barva by k tomu byla tak nejvhodnější?

Našel jsem primalex textura, máte s tím někdo zkušenosti?

Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek66
hodnocení

0x

barvou to nezrakryješ pokud máš špatně zaštukovany...musíš vyměnit úhel světla..nebo přeštukovat znova...raději jsi to měl udělat sádrovou stěrkou...ta se opravuje jednodušeji

hodnocení

0x
Minulý týden jsem maloval primalexem textura a paráda... Hodně toho zpravil. Měl jsem opravené praskliny sterkou a po vymalbe není vidět kde byl původní stuk a kde stěrka. Je to fakt dobrý.
doplněno 07.11.18 14:47: Takový delší chlup. Doporučili v prodejně.
lubo*
hodnocení

Jaký váleček jste používal?

hodnocení

0x

Pokud je špatně naštukováno, žádná malba to neopraví. Při štukování je potřeba určitý fortel. Natáhnout štuk, zatočit filcem a dokončit molitanem. Někdy se také použije na již zaschlý štuk, smirkový papír, pro případné stržení hrubších kamínků, které se někdy ve štuku mohou objevit.

hoststary*
hodnocení

0x

Je rozdíl mezi vymalováním dobrou barvou a nějakým řídkým laciným šmejdem.

Je rozdíl mezi vymalováním klasicky dobrou štětkou nebo válečkem. Štětkou se spousta nerovností zarovná, váleček dělá tenkou vrstvu, každá ďubka nebo rýha je i po vymalování vidět. Váleček je asi desetkrát levnější než kvalitní štětka, dobře se s ním pracuje, zvládne to každý, ale nerovnosti nezakryje.

Nejdražší není nářadí (štětka, váleček, barvy, zakrývací fólie, atd), ale váš čas, práce při přípravě na vymalování, vymalování, úklid, atd.

Ve vašem případě by možná pomohlo první vymalování štětkou a pak teprve válečkem. Hlavně si pochvalte vlastní práci, každý někdy nějak začínal a když už umíte vyštukovat, jste na dobré cestě.

hodnocení

0x
Já vám říkám že primalex textura toho spraví hodně!
doplněno 08.11.18 21:05: Ne. Není
jirik50*

je potřeba před touto barvou starou omítku penetrovat?

krtek66

a já ti znovu říkam, že žádná barva nespraví špatně zatočenej štuk...:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]