Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych poprosit o radu k vyhlédnutému polohovatelnému držáku na televizi Stell sho 2051 heureka.cz/... ohledně připevnění na zeď, pokud má někdo zkušenost. Případně o tip, kam se obrátit se žádostí o info.
Podle manuálu jsou v balení hmoždinky M10×80mm (V) a vrut do ní vrut M8×90mm (T), oboje 6x.
Tloušťka betonové příčky bytu v paneláku, kam chci dát držák, je ale jen cca 60mm.
Proto sháním informace, jestli by stačily hmoždinky M10 a vruty M8 50mm.
Jestli by bylo bezpečné, pokud by se držák připevnil třeba 10 vruty uvedené délky, aby nedošlo utržení ze stěny s televizí.
Nechci uchycení maticí ze stěny ve vedlejším pokoji.
Držák má přes 7 kg a televize kolem 20 kg.
Děkuji předem
Podle měho názoru držák udrží i hmoždinky průměr 8mm, délky 50mm a troufnu si říci, že jich stačí 8, ale počet si určete sám. Beton v panelácích je natolik kvalitní, že bych se toho nebál. Použijte kvalitní vruty a nemusíte mít strach. Ještě bych s ohledem na perforovaný držák, pod vruty použil velkoplošné podložky, které koupíte též v železářské prodejně i s vruty.
Panelákový beton je dost pevný ,vámi navrhovaného postupu bych se nebál.
A nebo tu příčku provrtat skrz a použít třeba dlouhé šrouby se zápustnou hlavou no a ty hlavy potom zapravit třeba tmelem aby nebyly vidět.To by potom stačily třeba jen 4 ty šrouby.
řešil jsem podobné dilema v koupelně s osazováním žebříku...žebřík váha 20kg..příčka 10cm v balení jsem dostal 4ks průměr 10 délka 10cm vruty...vyměnil jsem za kratší a drží to jak helvétská víra.. na tom držáku TV je milion dír...takže klidně dejte kratší vruty a hmoždinky a dejte jich víc...já mám na tv 65" 4x8x8cm..
Nevím, k čemu ti bude tenhle polohovatelný krám, ale je to tvoje věc. Jak tu někdo píše, tak tenkou stěnu provrtáš stejně, a na druhé straně ti vypadnou kusy. Jinak na televizní držák stačí čtyři desítky hmoždiny, pověsil jsem se na něj svou 90 kg vahou a ani se nehnul. Jak píše @ferax, ty osmičky by to daly v pohodě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.