Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
ve staré chalupě mám prasklý klenutý strop (cihly). Prosím o radu, jak postupovat při opravě.
Napadlo mě, jestli existuje něco na principu polyuretanové pěny, ale velké pevnosti - stříknout do praskliny, která se tím vyplní a kde to vytvrdne...
Předem moc děkuji za radu.
Mám stejný problém na chalupě. Po letošní povodni chodil statik po vesnici a radil, jak odstraňovat závady ve stavbách. Když viděl naši popraskanou cihelnou klenbu, tak radil zatloukat do větších prasklin klínky z tvrdého dřeva, které pak zakrýt sádrou.
To s těmi klíny je jen dočasné opatření a více méně prence. Pokud by byla klenba v pohybu nebo měla statické trhliny pak by se muselo postupovat trošku jinak. samotný dřevěný klín nic neopraví a sádra není na opravu celopláštové trhliny.
doplněno 18.11.09 10:54:OPRAVA: má být " ...a více méně prevence."
záleží na tom v které části klenby a jak moc a kterým smerem jdou praskliny a co je to typ klenby a z čeho je postavená. Zkrátka a dobře dejte sem fotky. Takhle je to příliš málo informací.
Je nutné také zjistit příčinu prásklin a zjistit současné pohyby a také zkontrolovat zda není chyba v samotné konstrukci.
Děkuji za odpověď (samozřejmě všem), k upřesnění dodávám, že klenba je prasklá v jejím nejvyšším bodě, po celé délce místnosti. Z půdy ji bývalý majitel majitel zatížil velkým množstvím uskladněného dřeva a já jsem tomu také nepřidal, když jsem na ni, po vyklizení dřeva, vylil betonovou podalhu. Zkrátka, prolomila se velkým tlakem zhora. Prasklina v cihlách je asi 2 cm široká. Pravděpodobně se to už nezhoršuje. Ty fotky, když tak pořídím a šoupnu je sem. Zázračná PU pěna asi neexistuje, že?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.