Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
v rámci rekonstrukce bytového jádra se dostávám k problému "obezdění" geberitu (geberit duofix speciál = uchycení do podlahy a mezi stěny) - modul geberitu je určen pro obložení sádrokartonem, který jsem se rozhodl nahradit deskou Cetris.
Za záchodem se nachází rozvody/odpady, což sice částečně řeší revizní dvířka nad modulem, ale pro některé práce již dvířka nestačí, takže je požadován pro případ nutnosti přístup - demontovatelnost stěny (v domě jsou nové rozvody vody, ale zřejmě proběhne někdy v budoucnu i výměna odpadu, ale letos to určitě nebude, takže nic dočasného nechci).
Pokud udělám klasické šroubování desek na SDK rastr, tak po obložení desky obkladem již nebudu mít nikdy možnost to bez následků rozebrat, tak mě zajímá, jak se dá řešit demontovatelná stěna (cca výška 110 x šířka 85), kde hlavní požadavky jsou:
- aby to opticky vypadalo, že jde o klasické obezdění (v rozích zaspárované silikonem, který není problém odstranit)
- dále aby to bylo pevné spojení bez vůlí (nikde nesmí nic vrzat a prohýbat se)
- a zároveň zmíněná demontovatelnost, ale tak, aby nešlo vidět případné šrouby či jiné spojení.
Krajní řešení je se na to vykašlat a až v případě potřeby vyřezat otvor z druhé strany - tj. za kuchyňskou linkou (kterou je možno odsunout - ač je to tedy nepříjemné) v příčce z ytongu a pak zase zazdít.
Z dalších dvou stran se nedostanu - buďto panel, nebo vana s obkladem.
Děkuji za nápady,
Kamil
Dobrý den, po namontování nadržky, jsem obložil sdk desku pro zadní stěnu, udělal příslušné vyžezy, na odpad, díry na šrouby a splachovací tlačítko, pak jsem desku jen přiložil a namontoval mísu a tlačitko. Dookola jsemdal lišty na obklad, ale určitě by bylo možno i osilikonovat.
Je to každopadně plně rozebiratelné a složitelné. (sdk deska s obkladem drží na pevno tím že je přišroubované závěsné wc)
Ještě doplním, že přez desku jsou po stranách od shora až dolů cw profily jedno uw mám na podlaze přišroubované a druhé seshora jen přeložené přez konce cw profilu.
Toto je jedno z řešení, ale opravdu se mi nechce věřit tomu, že to bez nějakých vůli drží stále na jednom místě jen díky té míse a ani se to nehne například při dosednutí na mísu...
Rozebiratelnost je tím zaručena, to je jasné...
Nevím, možná to prvně nějak vyzkouším, zatím třeba bez obkladu a zvážím to. Je to asi nejjednodušší řešení
no dát na šroubky kacle na magnety a okolo zasilikonovat a udělat si níkres jak to pak demontovat. Odmontoval bych pak potřebný díl. Možná bude nutno doplnit konstrukci o nějaké držáky, Neznám systém, tak jen úvaha...
Nevím jak je na tom s pevností ten originální nosič od geberitu, já to kdysi pořešil (i z důvodu nedostatku financí - tenkrát byly tyhle nosiče strašně drahé) výrobou vlastního držáku z jeklu 40x40 mm a 30x30. Svařili jsme s tátou v podstatě kopii toho Geberitu. Desku jsem použil starou desku lamina, na kterou jsem obklady lepil montážním lepidlem. Už si přesně nepamatuju jak jsem měl tu desku připevněnou ke konstrukci, nejspíš byla nějak přišroubovaná ze strany stoupaček. Tuším, že jsem tenkrát tuhle desku spároval celou silikonem. Fungovalo to bez problémů, deska nevrzala.
Co se týká pevnosti nosiče geberti, tak bych řekl, že vzhledově je více než dostatečná.
No a k tomu přišroubování ze strany stoupaček, tak to si neumím představit, protože výška je cca 120 cm a tak dlouhou ruku nemám, abych se tam dostal a ani z díry pro odpad bych to asi nedal. No přesto to zkusím, protože takhle přišroubované bych si to představoval.
Díky
Je to už dlouho co jsem to dělal tak si přesně nepamatuji jak jsem to měl dole uchycené.
Dole se to dá prošroubovat skrz tu desku ze strany WC (v podstatě za mísou) - oblady stačí když budou nalepeny tak, aby je mísa zakryla, nemusí být v celé ploše až k otvorům.
Vyhrabal jsem starou fotku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.