Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napouštěcí ventil

Od: viavanda* odpovědí: 22 změna:

Dobrý den, poradí mi někdo, jaký problém může být u nového plnoprůtokového napoštěcího ventilu k wc - nenapouští se voda. Přívod vopdy je boční, ventil nový, není znečištěný. Navíc při první montáži plně fungoval. Pak bylo třeba znovu rozmontovat /výměna přívodní hadičky/ a konec - voda se do ventilu nenapouští. Nenapadá mě, čím vším to může být? Děkuji

doplněno 06.11.18 09:49:

ferax: tahle odpověď mi sice dává smysl, ale nejspíš je to právě to, co nevím - jak zkontrolovat správné sesazení ventilu a funkci plováku? Princip napouštění se mi zdá v podstatě jednoduchý, takže mě fakt nenapadá, co ještě zkontrolovat.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

No a nepohnul se vám při utahování nové hadičky napouštěcí ventil v nádržce? Mám na mysli to, že by plovák drhnul o stěnu nádržky a tím pádem by nepustil napouštění. Jen nápad...

viavanda*
hodnocení

také mě to už napadlo. ale plovák je sice blízko stěny nádrže, ale nedrhne.

hodnocení

0x

Nezapomněla jsi po výměně hadičky otevřít přívodní kohout/ventil?

doplněno 06.11.18 09:09:

@viavanda: Tenhle ventil je tak blbuvzdorný, že mě napadá jen nějaká zapomenutá převozní/technologická ucpávka v nové hadičce. Tyhle ventily mají spíše časem tendenci lehce propouštět, než aby nefungovaly.

viavanda*
hodnocení

ne:)) přívod vody hadičkou k nádrži je v pořádku, ale dál do ventilu voda neteče. Nevím, co tomu může bránit...

viavanda*
06.11.18 08:49
hodnocení

Napouštěcí ventil

Při výměně hadičky není nutné ventil demontovat. Je připojena převlečnými maticemi. Zkontrolujte správné sesazení ventilu a funkci plováku.

plovak

A v jaké poloze máte plovák nastaven právě teď?

viavanda*
hodnocení

Pokud myslíte tu "šroubovací tyčinku" - vyzkoušela jsem různé polohy

A vyzkoušela jsi také "ručně" zvednout tu červenou páčku ventilu a tím ventil otevřít?

viavanda*
hodnocení

a pokud máte na mysli, jestli je ventil umístěn rovně, svisle - tak ano, je.

viavanda*
hodnocení

ano, vyzkoušela. Ani při ručním zvednutí voda do ventilu nejde. Budu to muset ještě jednou vyndat a prozkoumat. Jen nevím co. Dovnitř přívodní trubičky nevidím, jen hned zkraje vidím v otvoru takový modrý jakoby polokroužek. Prostě nevím, jak to vypadá uvnitř. už to vypadá, že budu muset koupit nový ventil.

Tady máš podobný, ale principiálně stejný ventil rozložený na prvočinitele. Všechny součásti jdou zkontrolovat na propustnost.- Takže když stejně rozložíš ten tvůj, musíš závadu najít. Pokud tam není, je třeba hledat jinde (v přívodu k ventilu).

Ta modrá část vpravo je samotný uzavírací ventil, který jsem nerozebíral, ale v otevřené poloze ho profoukneš, v uzavřené ne. To pro kontrolu funkce stačí.

Napouštěcí ventil #2
viavanda*
hodnocení

super, díky moc. Přesně tohle jsem potřebovala vidět - takto rozložené. Jdu na to a ještě jednou díkl!

Budu rád, když dáš vědět, jak jsi dopadla*zdravi*

hodnocení

0x

Píšeš, že byla nutná výměna přívodní hadičky. Po její výměně už ventil vodu nenapouští.

Takže mírně povol matici, která drží přívodní hadici na napouštěcím ventilu. Po povolení musí prosakovat a odkapávat voda.

Pokud ne, tak máš zavřený přívodní ventil.

viavanda*
hodnocení

při povolení prosakuje, přívodní hadička je v poho. Jen z té hadičky do ventilu už voda nejde. jsem z toho jelen..

hodnocení

0x

jen blbej nápad, neměla ta hadiška v sobě zátku? já takhle jednou složil trubku na klimu v autě. Hadičku sundat, otevřít ventil musí téct voda, namontovat hadičku jen na ventil, opět pustit vodu, musí téct z hadičky a tak dále a dále až se ukáže kde to neteče.

To už tu bylo;)

už to vidím zapomněl jsem na F5 *hi*

hodnocení

0x

Vyčistite sitko,čo je vsunuté na prívode do ventilu.

@slavco31: To sítko se nezase.e během výměny hadičky. Navíc je nové!;)

hodnocení

0x

Zkuste pohybovat plovákem nahoru a dolů a současně foukat do nátrubku pro připojení hadičky. Plovák musí průtok vzduchu zavírat a otvírat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]