Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím očistit plastová okna od zašlé pásky

Od: danca30 odpovědí: 13 změna:

Dobrý den , akutně prosím jak umýt okna od zašlé hnědé pásky. Lide, kteří v bytě bydleli, nechali pásku na oknech a neumyli ...páska se jakoby zažrala do okna, ale pokud jsem čistila myslím benzinem nebo líhem malinko to šlo umyla jsem cca 5 cm:(((, ale byla to síla*smich* prostě potřebovala bych poradit jak toto sundat a nedřít se... Moc děkuji a prosím o pomoc Danča

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

papene*
hodnocení

3x

Já měla to samé.Akorát asi né tak velké množství co máte vy.A taky jsem dřela a pěkně u toho nadávalaNakonec jsem sehnala prostředek na mytí.Jmenuje se COSMOFEN 20.Specielní na okna.

Tím to jde lépe.*palec*

danca30
hodnocení

Děkuji moc za vaše rady já jsem to tim tech benzinem zkoušela ale neslo to a protože v tom bytě bydeli nejaký debilní podnájemníci, ani jsem nepočítali, že by takhle mohli žit?:)No i tací se najdou...Zahřát fenem to bych u toho byla tejden:(((

Ten přípravek COSMOFEN20 je dobrý funguje?...ta páska.. no to už není páska jen to lepidlo.. ještě tak nejak lepí:(((

papene*

Mě pomohl.

danca30
hodnocení

moc díkyyyyy NA NETU už mám OBJEDNÁNO:) jsem zvědavá...ona mi na ty okna přijde jedna milá paní...už na to nemám nervy:))

papene*

:DChudák paní,není ji co závidět*smich*

danca30
hodnocení

no:-DDDdostane za to penize a ještě super přípravek..:)tak proč ne že?...rovnou vezme všecky v bytě i s balkonem...už se těšim:)

jabraka*
hodnocení

0x

Trochu pomůže to místo ohřát fénem.Maximálně 95 stC

JABRAKA

stany*
hodnocení

0x

Umyjte to technickym benzinem a hadrem. Tu pasku vyrobce doporucuje sundat mesic po osazeni oken, ale nejlepe ihned

papene*

Ale paní psala, že se s tím nechce tak dřít.

S tím sundáním máte pravdu.Taky nám to řekli.Ale později.

stany*

holt za blbost se platí - btw. na tech paskach je to vetsinou napsane kdy se maji strhnout. Da se taky pouzit octova voda

danca30
hodnocení

No:(za blbost těch pak co tady bydleli v nájmu:(..ted bych ji nejraději zavolala at to přijde umejt sama...sakra některý lidi jsou fakt hovada..

petrsinger*

Malá oprava jednoho z příspěvků - pásku výrobce nedoporučuje sundat měsíc po montáži oken, ale NEJPOZDĚJI do měsíce. To platí na osluněné plochy. Tam kde slunce přímo na pásku nesvítí je to celkem v poho i po delší době.

Ke cosmofenu - je to výrobek, který používáme na čištění profilů ve výrobě oken, takže nic účinnějšího neseženete, jenže pozor na to. Cosmofen je totiž roztok, který rozpouští PVC, takže práce s ním není jako s Jarem při mytí nádobí *stop*!

NIKDY nenechávejte ani stopu cosmofenu na profilu, jelikož už po krátké době působení naruší povrch a ten chytne jinou strukturu. Takže dát trošku na hadru (nebo papírovou utěrku) a tou jedním směrem (po délce profilu) čistit a HNED poté pořádně utřít čistou utěrkou.

Napřed si účinnost cosmofenu vyzkoušejte na místě, které není moc vidět;).

jozef111*
hodnocení

0x

U plastových oken s chemikáliemi opravdu opatrně! Mám vzkoušený prostředek CIF EMULZE. Musí to být opravdu emulze. Nepoškrábe lesklý povrch plastu, odstraní zbytky lepidla. Dokonce odstrané velice jednoduše a rychle i zbytky samolepky, které jsou na sklech nových plast. oken, odstraní i lepící pozůstatky po samolepkách s kódem, které obchody lepí na všechny výrobky. Pozn: nejsem ani dealer ani reklamní pracovník pro jmenovaný výrobek, chci se jen podělit o zkušenosti a potvrdit, že je opravdu dobrý.*palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]