Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fólie přes zateplení základů

Od: artus odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, mám nalepený XPS na bednění základové desky a chystám se zavést sutí a zeminou. Potřeboval bych poradit, zda mám polystyren překrývat nějakou fólií, popř. jakou? Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Zateplení a izolace jsou někdy rozdílné pojmy. Běžné je užití nopové fólie. Jestli to má smysl netuším, já ji nedával. Za mne k extrudovanemu polystyrenu prostě jen štěrk.

jabraka*
hodnocení

0x

Nop folie je dost obvyklá.Vduch pak může kolem proudit a odvádět přebytečnou vlhkost.Jsou ruzné velikosti bobků,takře se může zvolit i průvzdušnost.Něco to ale stojí,takže záleží na kapse-.

JABRAKA

Co to? Vzduch proudí? A kde se, tam dole, vezme? Nopka je dobrá jen jako mechanická ochrana XPS.

hodnocení

0x

je to zbytečnost!A preoudění vzduch je jen placebo a tvrzení "odbornmíků" z obchodu. Navíc selským rozumem-.proč "odváýdět vlký vzduch od NEODIZOLOVANÉHO základu byť "olepeného" polyšem?!Max jako zábrana mechanického poškození kameny!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]