Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemohu povolit odvzdušňovací ventil

Od: mysakjack* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, prosím o radu, jak povolit odvzdušňovací ventil u radiátoru, u některých s tím za boha prostě nejde hnout. Mám staré litinové žebrové radiátory a asi u třech s odvzdušňováky prostě nepohnu. Poradíte mi někdo, prosím, jak na to vyzrát? Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

chud
hodnocení

2x

Já jsem to trochu promazala teplým olejem, chvíli počkala a znovu. Pak se to hlo. Napřed jsem to ale omývala horkou vodou, možná se vyplavila nějaká rez.

mysakjack*
hodnocení

Díky - zkusím to.

hodnocení

1x

Z gola sady vybrať správny nadstavec na skrutku v odvzdušňovaku,nasadiť na račňu,poriadne pritlačiť a račňou povoliť.Pre tým tam môžete strieknúť WD-ečko.

mysakjack*
hodnocení

Právě že to nešlo ani ráčnou, ale zkusím ten teplý olej z předešlé rady nebo to WD-ečko, jak radíte Vy, to mám doma.

sollik*
hodnocení

1x

Zkusil bych nejprve odvzdušňováky odrazit šroubovákem. Udeřit kladivem přes šroubovák - ale musí to být šroubovák, který to umožňuje.

hodnocení

0x

Vyměnit celé odvzdušňováky za nové.

hodnocení

0x

Prudce, krátce klepnout na odvzdušňovací šroubek. Tak lze povolit i další spoje, nejen odvzdušňovák.

hodnocení

0x
Pokial je celomosadzny, mozte ho nahriat (horakom) alebo po nom klepnut - bud cez gulatinu prilozenu na srob alebo cez k tomu urceny srobovak. Po uvolneni uz ale nemusi znovu tesnit a bude ho potrebne vymenit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]