Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nátěr plastové lišty

Od: jana222® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den.Potřebuji natřít asi 4 metry slabé plastové asi elektrikářské?krycí? lišty(světle hnědá) do barvy jako máme dveře do slonové kosti.Myslíte že bude syntetika(univerzální) kterou jsou dveře natírané držet i na liště?Tedy základovka + syntetika.Vím že jsou speciální bavy na plast ale nechce se mi kupovat kilovku když spotřebuju pár "kapek"..Navíc potřebuji aby lišta měla stejný odstín jako dveře.To dosáhnu a hodilo by se právě s barvou co mám doma.Stávající lišta mi přijde že není uplně hladká až lesklá jako některé v obchdech.

Děkuji Jana

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejv111*
hodnocení

0x

Zcela bez problémů a můžete klidně vynechat základovku. Plastovou lištu dobře očistit, lehce osmirkovat (zrnitost cca 200), ať na plast barva lépe chytne, pak odmastit a natřít. Vždyť běžně se přeci natírají dveře ze sololitu, které jsou prakticky poplastované a barva na nich bez problémů drží. :)

doplněno 02.11.18 09:28:

Můžete tu lištu vyfotit nebo popsat? Je to klasická hranatá nebo oblý typ? Můžete to válečkem zkusit, určitě bude struktura vypadat lépe jak se štetcem, ale záleží jakou máte synteticku a štětec. Některé syntetiky (lesklé) a správně namíchané, se pěkně rozlejí i po nátěru štětcem, že to skoro nepoznáte od nástřiku. Ale ten váleček klidně zkuste. Ale dejte si pozor na použité ředidlo vs molitanový váleček. Ať pak netaháte naleptaný molitam po liště. :) Ředidlo S6006 by neměl být tak agresivní k molitanu.

hodnocení

Ok děkuju tak super..A asi uzoučkým molitanovým válečkem že? at je to pěkně hladké a je tam vidět co nejméně zásahů štětcem atd.

jabraka*
hodnocení

0x

Ekzistují barvy,které budou i na plastu držet.jen s krytím to bude horší.Takže ta základovka nutná bude.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]