Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou realitku zvolit při pronájmu chaty

Od: karlak odpovědí: 7 změna:

Od jara budeme poprvé pronajímat naši chatu, o vše se starat apod. Slyšela jsem, že je dobré to dělat přes realitku, která se stará o reklamu (je to na jejích stránkách dohledatelné). Máte s tím někdo zkušenosti? Smlouvu jsme nikdy nesepisovali, asi se poradit s nějakým právníkem, nebo s kým? Každá rada vítaná, děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

Já jsem zase o realitkách slyšela takové informace, že bych každému poradila se jim velkým obloukem vyhnout.

chata
hodnocení

1x

Jakou realitku? Žádnou. Vy si uděláte nebo necháte udělat webovky a zadávat inzerci zvládnete sama, když jste našla i tuto poradnu. Bojíte se, to je jasné, jdete do neznáma.

Doporučuji si mimo hlavní sezónu od nějaké realitky propůjčit chatu na 3 dny. A hned budete vědět postup.

hodnocení

0x

Každá věc se stane poprvé. Tak i Vy se naučíte poprvé pronajmou chatu. Uvidíte, že na tom nic není.

Vynikající smlouva od právníka Vám někdy nepomůže s nájemníkem, který v tom umí chodit.

jjirka
hodnocení

0x

Žádnou, realitky jenom navyšují cenu o svou zlodějskou provizi a tím snižují paletu možných nájemců, nájemce bude jen více naštvaný, protože to tímto vlastně prodražujete.Prostě žádnou.

elane
hodnocení

0x

Nevím, jestli moje rada nebude smazána, jako reklama, ale vím, že pro prodej/pronájem nemovitostí funguje tento portál: www.bezrealitky.cz Najdete si "nájemníka" sama a nájemní smlouvu vám sepíše advokát. Vyjde to levněji než přes realitku.

*jasne*

chata

Hmmm, už vidím majitele jak na pronájem chaty např. na prodloužený víkend honí a hlavně platí advokáta *zed*

elane

@chato, to víte, že si tu smlouvu může paní napsat sama, když ví jak. Advokáta si brát nemusí. Já jenom že ta jednorázová smlouva u advokáta vyjde levněji než ta realitka, o které tazatelka uvažuje.

*jasne*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]