Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava betonové podlahy

Od: petr37 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

v jedné místnosti staršího bytu jsem musel odstranit staré parkety, poté jsem v rohu místnosti objevil malou prasklinu v betonové podlaze, část betonu v tom místě nedržela, tak jsem ho vysekal ven a teď přemýšlím čím by bylo nejlepší vzniklou díru o velikosti přibližně 40x5 cm a hloubce cca 3cm opravit. Mám doma portlandský cement, který se mi jeví jako nejlepší řešení - namíchat ho s vodou a hotovou směsí díru vyplnit. Může mi někdo potvrdit správnost takového řešení, popřípadě poskytnout nějakou radu? Předem díky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

0x

v pohodě použijte čistý cement. Není co pokazit.

petr37
hodnocení

Právě toho se bojím, abych něco nepokazil - nemá se to například nějak vlhčit než to vyzraje?

dejv111*
hodnocení

0x

Dobrý den,

pokud ho doma máte, asi bych ho použil. Díru bych vysál, napenetroval nebo navlhčil a poté vylil tekoucí směsí cementu. Jinak se ale používají stěrky k tomu určené. Otázka je taky, co bude na zemi položené místo parket.

petr37
hodnocení

Na beton poté plánuji dát samonivelační stěrku, jeho křivost byla hlavním důvodem odstranění parket. Až bude rovný, tak na něj dřevěnou plovoucí podlahu.

hodnocení

0x

Ideální by bylo použití polymercementového můstku. Ale i zalití cementovou kaší by neměl být problém- očistit, navlhčit a zalít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]