Nejste přihlášen/a.
Zdravím.Chtěl bych se optat.Koupily jsme do koupelny žebříkový radiátor + samostatně k tomu topnou tyč s termostatem.Moje otázka zní.Je potřeba před namontováním topné tyče do radiátoru ho naplnit vodou nebo nějakou jinou zvláštní tekutinou? Nebo jak to je? Neb funguje...Dík za odpověd
Tady je odkaz na postup , nevím ale jaký typ máte. Podle mě to bude ale stejné. Asi se zeptám hloupě, protože mě to fakt zaujalo - proč by se tam měla dávat destilka? Přece v radiátorech je obyčejná voda a nevadí to.
...něco jako vodní kámen Ti nic neříká? V radiátorech není obyčejná voda. Ale je upravená. Něco si o tom přečti příště.
hhh, jak upravená voda? Napustí se pitnou vodou, jak ostatní radiátory.
(Něco jsem si o tom přečetl.)
Radiátor se plní až když je pověšený a je namontovaná tyč...kor když je kombinovaný...nedokážu si představit to dělat jinak...domontovat topnout tyč dodatečně je i nemožné
A pravdepodobne medzi podlahou a radiatorom nebude dostatok miesta na jej vsunutie. Radiator by bolo potrebne zvesit.
Myslím,že problémy tam vzniknou. Kam dáte tu tyč? Na fotkách chybí t kus,do kterého se zašroubuje. Tím se žebřík posune nahoru a asi i do strany,ne? Bude třeba vymyslet připojení vracečky a také co s dírama po šroubech... řekl bych,žádná sranda,pokud to má dobře vypadat. Pokud se tedy bavíme o tyči do žebříku,který je napojen na vodu. A seshora,myslím,by ta tyč být neměla.
Ahoj, dá se říct, že jsem měl opačný problém. Koupil jsem radiátor s topnou tyčí, protože byl ve slevě a potřeboval jsem ho namontovat na teplovodní okuh (bez topné tyče) když jsem si to zjišťoval, jak velký je to problém, tak jsem se dověděl, že vůbec žádný, akorát je potřeba jen vylejt tu vodu a vymontovat tu topnou tyč.
... Mimochodem, kdyby měl někdo zájem o topnou tyč, tak ji nabízím
Radiátory se od sebe neliší, jen ten, co je na elektriku, je standartně (od výrobce) naplněn vodu s nemrznocí směsí (jako je Fridex v autě) a odzkoušen a takto (opatřen zárukou). Když si to tam namontujete (necháte namontovat) sami, asi budete mít záruku na radiátor, a tyč, ale na naplnění asi ne.
Proč je to dobré napnit nemrznoucí směsí aspoň do -20°C asi chápete.
Jen jsem se ještě dočetl, že je dobré poprvé (když zkoušíte) tyč - ohřát radátor na poměrně vysokou teplotu (okolo 80°C) a POZOR při tom radiátor odvzdušňovat, ... tedy by bylo dobré nenaplňovat radiátor zcela, ale ponechat tam malou rezervu vzduchu pro odvzdušnění, nebo vám bude ta teplá voda při odvydušňování utíkat :-O
Pokud se instaluje topná tyč do vodou topeného žebříku, tak je nutné tuto osadit přes T kus. Pokud je již žebřík osazen, tak to je problém, protože je nutné přivést vodu do bočního přívodu T kusu. Případná výměna topné tyče se dá provést na odpojeném žebříku. Pokud je na přívodu ventil a na zpátečce uzavírací šroubení, tak se vypistí pouze voda ze žebříku což bude 1 až 2 litry vody.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.