Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vybudování kanalizace k bytovému domu

Od: lenulakr® odpovědí: 15 změna:

Dnes jsme měli domovní schůzi, kde se řešilo vybudování kanalizace / zatím máme septik a je nás 6 bytů/. Přípojka na hranici pozemku je asi 15 m. Nabídka 300 000 se nám zdá docela dost , nevím, jak je to náročné a drahé, máte někdo zkušenost? Jsme malé město. Prosím o posouzení, jestli tato cena za celou zakázku je přiměřená. Děkuji.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Pokud sem nedáte kompletní výkresy, nebo položkový rozpočet, nelze říct tak ani tak. Ano, na první pohled je to moc. Ale na druhý to může být i naopak.

hodnocení

2x
Nedovedu si dost dobře představit situaci, při které by 20m normální kanalizace na vlastním pozemku stálo 300tis.
Podle mě je to o 200-250tis natažené :)
Ale bez detailů, je to opravdu jen hádání.
hodnocení

Prý tam musí být ještě nějaká nádrž a čerpadlo a to je prý drahé, ale mě se to nezdá. Správce má vybranou jednu firmu, tak jsme se bránili, že najdeme ještě jiné a požádáme o nabídky. Tak nakonec po velkých protestech souhlasil. Ale my musíme mít firmu , jinak to nemůžeme prý zaplatit.

No a jsme u toho. Nejprve položíme neúplný dotaz a potom to u Vás budeme tahat jak z chlupaté deky.
Ono to přečerpávání může stát samotné klidně dle vystrojení jímky i 150tis Kč a k tomu ještě elektřina, regulace..atd.
Takže znovu opakuji, že bez přesných položek Vám nikdo nic porovnat nemůže. A s přesnými položkami to je práce klidně na pár hodin.
Pokud je stávající septik v pořádku, tak jde tedy "jen" o natažení tlakové hadice, pořízení čerpadla s regulací a připojení na kanalizaci.
I tak si myslím, že pořád je to minimálně o 150tis dražší.
requied: ale houby..Septik se musí vyvézt a sanovat. Nelze jen do septiku švihnout čerpadlo.
Jakože tenhle stávající zruší a budou dělat novou jímku pro čerpadlo? Proč?
Ano. A má to jak technické tak legislativní důvody.

krtek66
hodnocení

2x

otázkou je jestli bude kanalizace gravitační (samospád) nebo výtlačná (pomocí čerpadla)...pokud bude jen gravitační...tak odhadem stojí 1500,-/mb když to půjde třeba i přes cestu nebo chodník...pokud v zeleném tak třeba 800,-/mb...pokud bude výtlačná tak tam záleží na vystrojení šachty a podobně a nejde takto střelit

hodnocení

0x

Požádejte o stejnou nabídku další aspoň dvě firmy a porovnejte je.

hodnocení

0x

Nevík, jaký rozdíl je od rodinného domu, ale mě vyšla předloni 7 m kanalizační přípojka na cca deset tisíc.

hodnocení

0x

Asi 25 m - cca 25000 Kč. Výkopové práce (muselo se ručně), uložení, zasypání. Výkopové práce a ukončovací práce (zasypání, vyrovnání terénu) mi dělala 1 firma (šikovný pracovitý cikán!), vlastní kanalizaci Vodovody a kanalizace. Nejhorší asi bylo je donutit, aby se domluvili a nebavili se přese mě *smich*.

Odkud jste? Ten pán, co výkop prováděl, je fakt dobrý.

Také malé město (cca 10000 obyvatel).

hodnocení

0x

Pokud by to byla pouze trubka, tak bych odhadl cca 1500 až 2000 Kč/metr- tj cca do 30.000 Kč. Samozřejmě nádrž a přečerpávání vše posouvá zcela jinam a bez podrobnější informace je těžké radit.

johnyfalco

KG 300/2000 ... 850 ,-

KG 400/2000 ... 1150 ,-

Vaše ceny jsou brutální.

jinak ceny na netu:
eshop.bomamilevsko.cz/...

tady metrovka 300:
nonstopstavebniny.cz/...

Cena byla myšlena včetně výkopu a uložení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]