Nejste přihlášen/a.
Dnes jsme měli domovní schůzi, kde se řešilo vybudování kanalizace / zatím máme septik a je nás 6 bytů/. Přípojka na hranici pozemku je asi 15 m. Nabídka 300 000 se nám zdá docela dost , nevím, jak je to náročné a drahé, máte někdo zkušenost? Jsme malé město. Prosím o posouzení, jestli tato cena za celou zakázku je přiměřená. Děkuji.
Prý tam musí být ještě nějaká nádrž a čerpadlo a to je prý drahé, ale mě se to nezdá. Správce má vybranou jednu firmu, tak jsme se bránili, že najdeme ještě jiné a požádáme o nabídky. Tak nakonec po velkých protestech souhlasil. Ale my musíme mít firmu , jinak to nemůžeme prý zaplatit.
otázkou je jestli bude kanalizace gravitační (samospád) nebo výtlačná (pomocí čerpadla)...pokud bude jen gravitační...tak odhadem stojí 1500,-/mb když to půjde třeba i přes cestu nebo chodník...pokud v zeleném tak třeba 800,-/mb...pokud bude výtlačná tak tam záleží na vystrojení šachty a podobně a nejde takto střelit
Asi 25 m - cca 25000 Kč. Výkopové práce (muselo se ručně), uložení, zasypání. Výkopové práce a ukončovací práce (zasypání, vyrovnání terénu) mi dělala 1 firma (šikovný pracovitý cikán!), vlastní kanalizaci Vodovody a kanalizace. Nejhorší asi bylo je donutit, aby se domluvili a nebavili se přese mě .
Odkud jste? Ten pán, co výkop prováděl, je fakt dobrý.
Také malé město (cca 10000 obyvatel).
Pokud by to byla pouze trubka, tak bych odhadl cca 1500 až 2000 Kč/metr- tj cca do 30.000 Kč. Samozřejmě nádrž a přečerpávání vše posouvá zcela jinam a bez podrobnější informace je těžké radit.
KG 300/2000 ... 850 ,-
KG 400/2000 ... 1150 ,-
Vaše ceny jsou brutální.
jinak ceny na netu:
eshop.bomamilevsko.cz/...
tady metrovka 300:
nonstopstavebniny.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.