Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Seřízení přítlaku plastových dveří

Od: mirazbira odpovědí: 3 změna:

Zdravím, potřebuji poradit se seřízením přítlaku plastových dveří. Mám na nich starší kování Roto, bohužel jsem nenašel k němu návod a nemám zkušenosti. Potřebuji v horní pravé části dveře trošku "přitlačit" k "futrům". Pochopil jsem, jak se dveřmi hnout nahoru a dolů (zespoda imbusem), zleva doprava (zboku imbusem). Chybí mi tam ten přítlak, to bych hledal pod krytkou zvrchu na pantu. Když tu krytku nadzvednu (obr3) objeví se jakýsi plastový díl s dírou. Je moje domněnka správná, že otáčením tohoto dílu se seřizuje přítlak? A jaký nářadím se to provádí, šroubovákem nebo je třeba použít jiný nástroj :)? Nesmějte se, ještě jsem to nedělal :)

Seřízení přítlaku plastových dveří
Seřízení přítlaku plastových dveří #2
Seřízení přítlaku plastových dveří #3

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zrovna to řeším druhým týdnem. Nejprve jsem oddělal krytky, abych zjistil, že tudy ne. Ze spodu mám otvor v pantu na imbus, který prostě neseženu - mají takové skoro "účko", které tam vrazí a štělují. Ten imbus z boku posunuje selý rám od/k pantům - takže jsem dveře ještě víc roze.ral a zavolal si do firmy, která mi tyto dveře montovala, jestli by se mohl někdo stavit a jejich nářadím seřídit.

I kdybych musel dávat 1000,-Kč, za ty nervy mi to nestojí. Improvizací můžu tak jenom vyžužlat šroub nebo urvat kování... Mají přijet, tak cenu napíšu ;)

mirazbira
hodnocení

Když to já už ani nenajdu info, kdo nám to dělal, natož abych k tomu našel nějaké informace. Pouze na kování jsem vyčetl Roto. Klasický imbus mi pasuje zespodu i z boku. Ale nevím co s tím vrchem :) Nicméně také asi někde objednám aisstenci :)

hodnocení

0x

Povolit zajišťovací šroubek (křížovým šroubovákem), pootočit čepem pomocí čtyřhranu a pak opět zajistit šroubkem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]