Nejste přihlášen/a.
Nová vrtaná studna s betonovým krytem s přesahem asi 70 mm.Protože čerpadlo stálo majlant a v sousedství jsou nepřizpůsobiví,chci kryt zabezpečit proti sundání.Poraďte,děkuji.
Já jsem prostě nad studnu postavil na chatě zděnej domeček s pořádnýma dveřma cca.1,5m vysokej.
Vemte 2 oc. trubky 5/4 coule nebo lešeňové o délce cca1,5 m.Trubku položte a položte na jeden její konec oc. pásovinu cca 5x50 v délce 400 mm.Pásovinu srovnejte s koncem trubky a v tom místě ji k trubce pevně přivařte.Na druhém konci pak pásovinu odehněte asi 150 mm,takže trubka s pásovinou bude tvořit V.To samé udělejte s druhou trubkou a obě pak zatlučte vedle studny proti sobě.K nim pak můžete přivařit oc. pásovinu přes studnu a tak ji zajistit.Zatlučená trubka s pružící pásovinou při pokusu o vytažení vytvoří harpunový efekt a čím více taháte,tím více se zašprajcuje.Osobně mám vyzkoušeno, že ani 4 svalnatí muži ji ze země nevytrhnou-pokud tam není přímo písčitá zem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.