Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zabezpečení studny proti vykradení

Od: wladi* odpovědí: 9 změna:

Nová vrtaná studna s betonovým krytem s přesahem asi 70 mm.Protože čerpadlo stálo majlant a v sousedství jsou nepřizpůsobiví,chci kryt zabezpečit proti sundání.Poraďte,děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

2x

Přes kryt studně můžete dát železnou závoru (pás) a tu buď zajistit přímo pořádným zámkem nebo tam dát dvacítky šrouby a matice a ty zajistit zámkem, což zloději prodlouží případné úsilí. *frajer*

hodnocení

2x

nepřízpůsobiví se přizpůsobí každé situaci. Pokud zabezpečení odstranite vy, oni také.

doplněno 17.11.09 09:21:

ale musíte jim to co nejvíce znesnadnit. Dát šrouby a zavařit, pak flexu a uříznout. Oni nemají flexu, páč jí včera prodali.

hodnocení

2x
Zavařit, zabetonovat, přivázat řetězem a na střechu lehký kulomet, ale stejně to je bez záruky. Na takovýhle věci jsou děsně šikovný.

hodnocení

2x

Já jsem prostě nad studnu postavil na chatě zděnej domeček s pořádnýma dveřma cca.1,5m vysokej.

hodnocení

2x

Já tady cítím rasismus, (i u sebe), ale to není hezké, přátelé...

kjanik112*
hodnocení

1x

Vemte 2 oc. trubky 5/4 coule nebo lešeňové o délce cca1,5 m.Trubku položte a položte na jeden její konec oc. pásovinu cca 5x50 v délce 400 mm.Pásovinu srovnejte s koncem trubky a v tom místě ji k trubce pevně přivařte.Na druhém konci pak pásovinu odehněte asi 150 mm,takže trubka s pásovinou bude tvořit V.To samé udělejte s druhou trubkou a obě pak zatlučte vedle studny proti sobě.K nim pak můžete přivařit oc. pásovinu přes studnu a tak ji zajistit.Zatlučená trubka s pružící pásovinou při pokusu o vytažení vytvoří harpunový efekt a čím více taháte,tím více se zašprajcuje.Osobně mám vyzkoušeno, že ani 4 svalnatí muži ji ze země nevytrhnou-pokud tam není přímo písčitá zem.

jp*
hodnocení

0x

No a hlavně tu flexu pak nenechávat v garáži.

Pokud neplánujete, že se do studny budete v dohledné době "koukat", pás bych k petlici přibodoval svářečkou. Později se ro rozbrousit dá, ale dělá to rámus, takže kdyby se o to snažil někdo jiný, asi by vám to neuniklo.

lerak*
hodnocení

0x

Elektrický ohradník. Nezabije, ale vyplaší. A mezi sousedy vypustit, že ta nová studna probíjí.

toni*
hodnocení

0x

Tak vy opravdu nechcete sponzorovat naše nepřízpusobivé občany? To zavání opravdu, ale opravdu nehezkým přístupem. Kde ti chudáci mají vzít na rumíček, pivíčka, cigárka a drogy? Co je moc, to je moc a celá koza do polívky je taky o nemoc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]