Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bubliny a trhliny na ploché střeše pod ipou

Od: jira9 odpovědí: 1 změna:

Zdravím,

mám na garáži asi 20 let starou plochou střechu - z takové te lepší IPY (s posypem kamínkama), Asi po 15 letech byla horší, tak jsem ji opravil - natřel asfaltovým nátěrem a dále Reflexolem (stříbrná barva, aby se v létě moc nerozpalovala a netekla).

A teď - mám na nějakých místech jakoby bublinky (zřejmě pod ipou) - ty už tam byly před tou opravou a tak tam zůstaly, a dále tam už znovu jsou trhliny až na povrch - viz foto. Čím by to mohlo být? Není to lišejník? Nedostává se tam někudy vlhkost, která by to způsobovala? Jak to opravit - celé přelepit další ipou? Zatím to skrz neteče.

Díky za rady.

Bubliny a trhliny na ploché střeše pod ipou
Bubliny a trhliny na ploché střeše pod ipou #2
Bubliny a trhliny na ploché střeše pod ipou #3

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

0x
Buď navařit další kvalitní IPU na cca dvacet let nebo plechová/hliníková- prostě kovová, dobře provedená střecha. Nátěry gumoasfaltem jsou na rok či dva na slunci(materiál pracuje teplotami a objeví se trhliny). Jediná výhoda nátěru je cena opravy a méně námahy s kbelíkem nebo plechovkou každý rok/dva. Po několika vrstvách stejně příjde IPA či plechová střecha(možno i zateplení).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]