Nejste přihlášen/a.
Nevím, jak je to v rodinném domku, ale v nájemním bytě trvalý pobyt NEZAKLADA narok na byt. Kde bydlela tchyně předtím, než se k vám přehlásila?Předpokládám, že je hlášen trvalý pobyt jen na policii...O podmínce, že se musí z domu odhlásit pokud tam není hlášena rok - nemyslím, že je to tak. Vzhledem k tomu, že se jedná o tchyni, možná by byla nějaká schůdnější cesta řešení. Možná, že šlo jen o "papírové přihlášení". Radila bych vám jednat v souladu s názorem vašeho manžela...
Důležité je, kdo je majitelem domu, tzn. kdo je, resp. bude, zapsán v katastru nemovitosti jako majitel předmětné nemovitosti. To, že má u vás (na adrese předmětného domu) nahlášen trvalý pobyt, není podmínkou pro to, abyste ji hledali náhradní ubytování, když bude její trvalý pobyt zrušen. Ať si ho přihlásí zpátky tam, kde ho měla předtím, nebo kdekoli jinde, kde ji budou chtít. O žádné roční lhůtě jsem nikdy neslyšela. Pokud by nechtěla změnit svůj trvalý pobyt dobrovolně, máte ještě šanci to udělat majitel nemovitosti. O způsobu a podmínkách jsme tu nedávno diskutovali, zadej heslo trvalý pobyt do vyhledávače. Jenom je mi divné, jak to, že jí přihlásili k trvalému pobytu ještě před kolaudací. Leda, že by to nebyla novostavba, ale přestavba, tzn., že dům je již zapsán v katastru a má přidělenou adresu s popisným číslem. Anebo jsem Tě špatně pochopila? Nicméně, jestli se tchýně podílela svými peněžními prostředky na stavbě, resp. přestavbě, domu, asi to nebude s ní tak jednoduché. Bude chtít pravděpodobně uplatnit svá vlastnická práva. A jestli bude zapsána v katastru jako spoluvlastník nemovitosti, trvalé bydliště jí nemůžete zrušit ani úředně, pokud to neudělá ona sama. Atd., atd., různých alternativ se nabízí povícero.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.