Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chystám se na zateplení obytného podkroví, šikmá střecha, skladba pálená taška, kontralatě, latě, folie SuperDach, krokve 15cm. Plánuji izolace 15 mezi krokve + 15cm pod krokve (na vazbu), rastr cd profil, parotěsku + sádrokarton.
Máte někdo zkušenosti s touto izolací:
Minerální izolační vata URSA glasswool essentia,nehořlavá A1,tvarově stálá, 15 cm tloušťka ,125 cm šířka, 500 cm délka, role 6.25m2, cena za m2 50 ,-kč, cena role 313,-kč.
Nenašel jsem nikde specifikaci.
tepelný odpor Lambda=0.039 a to je solidní hodnota. Já si myslím, že vaši izolaci klidně můžete použít.
Zase trolujete?
douška prvnímu : Mezi skleněnými vatami je 0.039 solidní hodnota. Normální běžné skleněné vaty mají Lambdu 0.05 až 0.06. Minerální vlny mají 0.04 až 0.05.
douška druhému : Já bych za nejobyčejnější hodnotu Lambdy považoval 0.044, kterou má polystyren.
No a na závěr, takováhle diskus o Lambdě je vyloženě mimo mísu. Při tazatelově tloušťce izolace je víceméně úplně jedno, jaký druh zateplení použije. Rozhodující je způsob a kvalita provedení, protože zateplování střechy není práce pro kutily. Měl by ho dělat pouze ten, kdo ho dělat umí.
Howgh.
...Já bych za nejobyčejnější hodnotu Lambdy považoval 0.044, kterou má polystyren...není polyš jako polyš, ale třeba fasádní má lambdu 0,039-0,037, dle hustoty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.