Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Minerální vata URSA

Od: jvn® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den chystám se na zateplení obytného podkroví, šikmá střecha, skladba pálená taška, kontralatě, latě, folie SuperDach, krokve 15cm. Plánuji izolace 15 mezi krokve + 15cm pod krokve (na vazbu), rastr cd profil, parotěsku + sádrokarton.

Máte někdo zkušenosti s touto izolací:

Minerální izolační vata URSA glasswool essentia,nehořlavá A1,tvarově stálá, 15 cm tloušťka ,125 cm šířka, 500 cm délka, role 6.25m2, cena za m2 50 ,-kč, cena role 313,-kč.

Nenašel jsem nikde specifikaci.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Možná jste jen špatně hledal:

ursa.cz/...

figurek*
hodnocení

0x

tepelný odpor Lambda=0.039 a to je solidní hodnota. Já si myslím, že vaši izolaci klidně můžete použít.

doplněno 31.10.18 07:36:

Zase trolujete?

douška prvnímu : Mezi skleněnými vatami je 0.039 solidní hodnota. Normální běžné skleněné vaty mají Lambdu 0.05 až 0.06. Minerální vlny mají 0.04 až 0.05.

douška druhému : Já bych za nejobyčejnější hodnotu Lambdy považoval 0.044, kterou má polystyren.

No a na závěr, takováhle diskus o Lambdě je vyloženě mimo mísu. Při tazatelově tloušťce izolace je víceméně úplně jedno, jaký druh zateplení použije. Rozhodující je způsob a kvalita provedení, protože zateplování střechy není práce pro kutily. Měl by ho dělat pouze ten, kdo ho dělat umí.

Howgh.

dylin
To bývá úplně standartní hodnota těch nejlevnějších izolaci...

Tepelná hodnota Lambda=0.039 je ta nejobyčejnější.

...Já bych za nejobyčejnější hodnotu Lambdy považoval 0.044, kterou má polystyren...není polyš jako polyš, ale třeba fasádní má lambdu 0,039-0,037, dle hustoty.

styrotrade.cz/...

dylin
15 cm 0,039 lambdu jsem kupoval jako tu nejlevnější vatu, co měli ve stavebninach za 70 Kč/M2. Úplný šmejd, který neměl žádnou objemovou hmotnost. Chtěl bych vidět 0.044. to teda musí být standart. Standart hodnota je 0,035. To už je dobrá izolace.

No chlapci...a teď uklidníme hormony..a kdo to dovede, spočítá si rozdíl v tepelné ztrátě u střechy s plochou dejme tomu 100m2 pro hodnotu lambdy 0,035 a 0,044. Kolikpak Vám to vyšlo? Málo co...hodně málo. A stojí zato se o tom vůbec bavit? Nestojí..

dylin
hodnocení

0x
Pane, udělat to můžete, ale tyhle vaty s touhle lambdou jsou vesmes vsechny stejné a nechtějí vůbec mezi krokvemi držet, budete muset dratkovat (snurovat).Nejlepší je koupit vatu ve tvaru desky s lambdou alespoň 0,035. Dobře se s tím dělá a ta lambda už je ok.

jvn®
hodnocení

Hodnota lambdy 0.035 je postačující a čím vyšší tím lepší?

0,035 je OK, lepší je menší číslo, 0,032 a níže

dylin
No pan Cakl má pravdu, že to není na plochu 100m2 takové terno, když použijete lepší než ste vybral. Jen počítejte s tím, že ty 0,039 jsou strasně měkké a budou vám vypadávat z prostoru mezi krokvemi. Buďto zvládnete přidělat dobře fólií se sklovlaknitou mřížkou nebo to budete muset vylankovat.

dylin, a co orsík, s lambdou 0,039, tu nemusíte drátkovat, je hustá a bude držet mezi krokvemi.

Je jedno, jak je velká plocha, ale čím lepší vata tím přeci lépe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]