Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pověšení těžkého obrazu/zdrcadla

Od: lenna22 odpovědí: 7 změna:

Dobrý deň, mám kulaté zrcadlo o priemere 70cm. Je nalepené na hrubej drevenej doske a je tak dosť ťažké. Aký zvoliť postup na jeho zavesenie? Bývam v podnájme, v cihlovom dome, tak by som najradšej čo najmenej invazívny prístup. Bojím sa, že hřebík do zdi nezatĺčiem a akurát zničím omietku, prípadne, že zrdadlo neudrží. Vŕtačku nemám, bez nej sa asi nezaobídem, ak zvolím hmoždinky, predpokladám. Ďakujem za radu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ano, půjčit vrtačku s vidiovým vrtákem (měl by stačit průměr 8mm). Vyvrtat, naklepnout hmoždinku osmičku a do ní zašroubovat skobku se závitem, běžně lze koupit v železářství. Na desku se zrcadlem přišroubovat očko, které taky lze koupit v železářství. No a pak pověsit. Před vrtáním, bych se přesvědčil naklepnutím slabého hřebíku do stěny, kde je cihla, abyste se nedostal do spáry. Nemusela by tam hmoždinka držet a byla by to pro vás komplikace. I když se to také řešit dá.

hodnocení

3x

Jediným řešením je člověk s vrtačkou. Do panelu s příklepem. A pak hmoždinka a vrut. Jinak se to vyřešit nedá. ;)

krtek66
hodnocení

0x

Hmoždinka a do ní se prodává háček na pověšení...mám to tak v koupelně...skláři to mají skladem...a ze zadu zrcadla se pak pleskne takovej plíšek na zavěšení a oboustranku

lenna22
hodnocení

Ďakujem za odpovede. Myslela som si, že to budem musieť riešiť hmoždinkou. Tak zoženiem vrtačku a hádam nanarazím na spáru. Zrkadlo ma zo zadu v dreve vyhlebeny otvro, taku dierku, na ktorú sa tu dá zavesiť. Dúfam, že je dostatočne hlboká, aby to bolo o čo zavesiť.

jabraka*

Když jsem ještě neměl vrtačku,tak jsem použil jen samotný vrták a klepáním na něj kladívkem jsem vyklepal dírku do cihlové stěny.Klepnul,pootočil,klepnul pootočil atd.Jen je potřeba trpělivost.Pokud by se našla mezera mezi cihlami,bylo by to jednodušší.

JABRAKA

jabraka® - naopak, pro paní bez zkušeností je mezera mezi cihlami problém, protože tam většinou hmoždinka nedrží.

Pravdu má samozřejmě ferax a ne jabraka. Pokud se trefí do spáry, tak zrcadlo spadne, protože tam bude jenom malta. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]