Dobrý den, Mám problém s kouřem z kotelny. Ocelové trubky vytápění od kotle mi totiž prochází z kotelny skrze zeď přímo do obytné místnosti. Mezi trubkami a zdí mi tak proniká kouř. Nebyl by zde někdo znalý, kdo má s tímhle zkušenosti, jak tomu zabránit, čím spolehlivě zaizolovat? Co by stále izolovalo, i přes rozpínání, smršťování a změny teploty trubek?
Kouř nemá co dělat v kotelně, natož v obytné místnosti. Doporučuji věc řešit z principu, tady zamezit pronikání kouře z kotle do kotelny. Jak vypadá komín?
Komín je v pohodě, čištěný, kontrolovaný. Kotel je již starý, jedná se o Atmos, jeden z (nej)horších typů. Má to odtah nějak jinak a díky tomu dost kouří. V kotelně to ale nevadí, není přímo v domě. Kotel bude už jen na jednu zimu a pak bude nahrazen tepelným čerpadlem a majitel do něho tak už nechce investovat. Proto jsem uvažoval jen o zadělání/ucpání kolem trubek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.