Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak využít motor ze sekačky

Od: oto000® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,zustal mi benzínový motor ze sekačky lze jej něják využít pro něco na doma?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Záleží na výkonu, třeba zpřevodovat a použít na nějaká naviják, vrátek, nebo malý traktůrek a pod. Nebo s nějakou převodovkou na cirkulárku, někam, kde není elektřina.

vernon
hodnocení

2x
Promiň, ale nedá mi to. Vyrob si sekačku... :-D

hodnocení

2x
Zohnal by som za odvoz podobnu sekacku s motorom KO a namontoval ho tam.

still10k*
hodnocení

1x

hodnocení

stačilo by to na roztočení alternátoru? na výrobu 12 v na měnič na 230

Výkonově jistě, ale není to tak jednoduché, musela by tam být regulace a stabilizace jako v autě. Tuším, že i nějaké buzení. Přesně by odpověděl autoelektrikář. Já jsem přes silnoproud, to je trochu jiná brázda.

atík regulátor má, takže potřebuje jen 12v na jeho vybuzení, ale pokud ho roztočí hned na vysoké otáčky tak se vybudí sám a pak potřebuje měnič 12SS/230STŘ a ten koupí za pár stovek ve všech autopotřebách

otázka je jak je na tom motor s otáčkama a asi by nebylo rozumné aby motor jel pořád na plný otáčky a v případě nulového odběru vlastně naprázdno

hodnocení

0x

Ak má rovnú hriadeľ,tak ho predajte,prírubami pasuje asi na všetky kosačky.Ak by ste ho chceli na niečo použiť na stojato,tak by ste museli prerábať mazanie a nádrž. Veľa využití mimo kosačky nemá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]