Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Venkovní kamery

Od: hruskas odpovědí: 7 změna:

mám natáhnout pouze koaxiál? nebo také nějaký datový kabel?děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Natáhněte tam takový kabel, který pro danou kameru a její použití uvádí výrobce. Co je na tom nejasného?

To je správná odpověď. Je nesmysl něco natáhnout a pak kvůli tomu muset vybírat kameru, aby to nějak fungovalo.
Takže nejprve udělat aspoň výběr kamerového systému, zjistit si jak je přenášen obraz a napájení a podle toho tahat kabel. Troufám si říct, že dnes je většina kamer schopna napájení PoE, tedy by mohl stačit jen UTP kabel.

hodnocení

2x
Koax v dnešní době? Dejte tam normální UTP a přes něj dovedete poslat jak analogové video, tak IP kamery + napájení.

nikdo*
hodnocení

2x

To přeci záleží na tom, co ty kamery umí a jak je budete využívat...

hodnocení

0x

Pro přenos dat slouží právě ten koaxiál, ale kamery potřebují napájení. To sice může taky zvládat ten koaxiál (kamera i rekorder to ale musí umět), ale běžně je potřeba ještě dvoudrátoý napájecí kabel.

doplněno 28.10.18 10:07:

requied - Na to jste přišel jak? Drtivá většina kamerových systémů jde stále ještě po koaxech.

hruskas
hodnocení

Dobrý den, mám tedy natáhnout pouze koaxiál? Mám možnost UTP nebo koaxial, nebo tam dát oba? kamery bych pak vybíral podle toho děkuj

Koax je v dnešní době nepoužitelný. Ale pokud chce vyhazovat peníze, tak ho tam klidně dejte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]