Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr obývací stěny z částečného masivu

Od: marecek5 odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

chtěli bychom si pořídit obývací stěnu, nejlépe z masivu, ale ta je moc drahá, tak alespoň z polomasivu.

Něco takového: nabytek-prodej.cz/...

Nedá se někde něco podobného sehnat levněji nebo nemáte nějaký tip na obývací stěny z částečného masivu?

Děkuji vám

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Ty tři skříňky, jak si představuješ polomasiv? Co by mělo být z masívu a co třeba z lamina, když je vidět vše?
Jinak, nábytek z nekonečného vlysu a ještě k tomu z buku, no nevím, nevím. Já bych to nechtěl ani zadarmo.

krtek66
hodnocení

0x

1) odkaz mi nefunguje, takže nevím co tam je

2) proč chceš z masivu? K čemu ti to bude?

3) dneska se dělají minimalistické, lehké, vzdušné...stačí pár skříněk a poliček

Třeba potřebuje úložné prostory.

krtek66

už se mi to načetlo...tohle je typická paneláková sestava...je tomu uzpůsoben i rozměr...úložné prostory jdou řešit i jinak...tohle na to jak je to malé mi přijde nevkusné...ale je to jen můj názor..

hodnocení

0x

Nevypadá to špatně, ale podobné mívají za poloviční cenu v JYSKu. Občas mají akce. Kamarád tam koupil a spokojenost.

https://jysk.cz/

doplněno 26.10.18 14:36:

Dával jsem mu to dohromady a je celkem solidní zpracování.

marecek5
hodnocení

0x
Dobrý den,
polomasivem je myšleno, že přední části dvířek jsou z masivního buku, zbytek - korpusy z dřevotřísky.
Chtěli bychom krásné dřevo ne jen dřevotřísku, však na celomasivní stěnu nemáme, proto se rozhodujeme pořídit částečný masiv.
Co si o tom prosím myslíte?
Děkuji vám

Některá dýha je k nerozeznání od masivu. Jde o to, jak se vám to jeví při běžném pohledu, nikoliv při hlubším zkoumání. Někdy i umělý povrch je tak kvalitně vyroben, že chvilku trvá, než to rozeznáte. Úplně bych to nezatracoval. Ideální je osobní prohlídka. Já bych nikdy nekoupil nábytek po internetu. I když jinak tento způsob nákupu používám.

Ještě doplnění, to co nabízíte k nahlédnutí v odkazu ve vašem dotazu, není masív, ale lamino.

Vcelku běžně se takhle dělají kuchyně. Korpusy lamino, dvířka masív.

Dýha je samozřejmě k nerozezníní od masívu, neb to je masív nakrájený na slabý plátky. Nic víc, nic míň. Ale dýha se musí nalepit na dřevotřísku, případně na jiný vhodný materiál.

marecek5
Dobrý den,
v odkaze co jsem dal je opravdu částečný masiv, korpusy z lamina a přední dvířka z masivu.

OK, četl jsem to povídání. To pak ale znamená, že to je lepeno z kousků, protože to připomíná intarsii. Není to klasický masiv, kde jsou jednotlivé části z jednoho kusu. Je to jako vytvořeno ze zbytků. Tak podobně se kdysi prodávaly kožené bundy, sešité z kousků, aby vyšly cenově výhodněji (a zpracovalo se vše), než z jednoho kusu materiálu. Ve finále je to ale pracnější.

Ano, je to lepený na délku ze všech možných zbytků. Tedy se zpracuje vše, ale taky to podle toho vypadá. Světlý vedle tmavýho, prostě jak to přijde pod ruku a hotovo. Takže to je takový umělý masív.
Zadarmo drahý.

jenyk® - přesně tak, moje řeč.

sollik*

Tak to je věc názoru. Někomu se líbí to a někomu tamto. Teď je spíš otázka, zda za stěnu z odkazu je ta cena odpovídající. A protože ji nikdo z nás neviděl naživo, nelze než poradit aby se tazatel jen podívat po prodejnách co se kde za kolik nabízí. Kupovat nábytek podle obrázku není podle mě dobrý způsob.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]