Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ještě je tu jedna možnost která platí u kondenzačních kotlů. Máte zřejmně prasklou spalovací komoru na straně topení spalovací komora.Voda teče do komory a spolu s kondenzátem odteče do odpadu takže na venek není nic zřetelné.Jedná se o nějakou mikrotrhlinu vzhledem k času kdy klesne tlak.Demontovat komoru odtlačit třeba vzduchem a mydlinky .Může se to projevit třeba jen za provozu vlivem teplot v komoře za studena to nemusí téct.
Zkuste procházet pečlivě jednotlivé komponenty topení od kotle až po všechny radiátory a zkuste najít únik. Někde musí být. Mně ku příkladu praskl před týdnem radiátor - vyrezl v boku žebra, takže lepení a před tím jsem našel ještě u jiného radiátoru loužičky, taktéž od malých dírek od rzi. Zalepil jsem je tekutým kovem a je klid. Radiátory jsou 40 let staré, takže to mají za sebou, nové přijdou na jaře. Můžná Vám někde kape ventil nebo ventily. Určitě oddělejte kryt kondenzačního kotle a pozorujte případné úniky, kapky, loužičky a pod.
Lidi většinou netuší, že při otevření kohoutku je v tu chvíli tlak ve vodovodní trubce skoro na nule. Mnohem menší, než tlak v systému ústředního topení. Pak stačí nějaké méně těsnící těsnění a topná voda se při každém otevření kohoutku ztrácí do vodovodu.
Není to blbost, že topná voda z kotle může unikat do TUV. Vailanta jsem nikdy neměl, ale třeba u Junkersů je to běžná závada.
I vy Milane? Říká vám něco jméno Bernoulli? Aťsi je tlak ve vodovodním řadu 2 nebo 3 nebo 10. Když otevřete kohoutek a pustíte vodu do dřezu, pak se tlaková energie změní na kinetickou a tlak na konci trubky je skoro 0.
A tlak skoro 0 je méně, než tlak kolem 1 v topném okruhu obojživelníků. Stačí aby prosákla vždycky jen jedna kapka a stane se přesně to, co poptává tazatel. Jednou za čas se musí topný okruh dotlakovávat.
Vůbec jsem to nepochopil.
Na jedné straně vodovodní řád s tlakem vyšším jak 2,0 Atm, na druhé straně topení, kde je tlak okolo 1Atm. Jak potom teče voda do vodovodního řádu?
Co nechápu?
Děkuji
Bernoulli mi nic neříká. Myslíte Johanna, nebo Daniela?
Nejsem fyzik, ale domnívám se, že nemůže klesnout tlak vody v řádu. To by pak na vodárně musela poskakovat ručička manometru.
Naprosto s Vámi ale souhlasím s poslední větou v doplnění.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.