Nejste přihlášen/a.
Dotaz taky pro servisáka
Mám automatickou pračku ZANUSSI ZVQ 5103 a chci se zeptat jestli lze v domácích podmínkách "na koleně" vyměnit vypouštěcí hadidi, zda lze vůbec sehnat jako náhradní díl.
případně nějak vyčistit - je z ní cítit hrozný puch.
Neznám tuto konkrétní pračku,ale pokud to nemá nějakou specialnost,tak by vyměnit jít měla,běžně to na různých myčkách a pračkách dělám. Chce to sadu šroubováků na rozkrytování a sikovky na spony. Jenže puch bude mít příčinu jinde,je napojená do odpadu přes sifonek,ve správné výšce?
Není napojená do sifonu - výpusť je do umyvadla.
Hadice končí tzv. účkem a to je na umyvadlu zavěšeno.
Mám dojem,že odpad pračky má být 40-70cm od země,hrana umyvadla je kolik,80cm? Nejsem si jistý,ale zvládne tu výšku čerpadlo vytlačit? Nechcete zkusit vypouštět do vany anebo pod umyvadlo do sifonu? /nemám rád tato řešení,sifonek je fajn/
Hrana umyvadla je 75cm. Čerpadlo to v pohodě vytlačí.
Do sifonu to dát nejde protože tam jsou pouze 4cm - spodek umyvadla - vrch odpadní trubky.
Musela by se dát odpadní trubka níže nebo umyvadlo výše.
Slavo, myslím, že je nás hodně, kdo máme pračku napojenou na sifon umýdadla nebo dřezu. Je to už dávno vymyšlené. Zajděte do železářství nebo do velkého marketu, poradí vám a prodají vám vše potřebné. Zjistěte, jak dlouhou hadici potřebujete, vyfoťte sifon, který máte, navrhnou vám řešení. Prodají vám všechno, včetně stahovacích prstýnků k sifonu i k pračce. Opravdu to není problém, já babka, jsem vlastnoručně řešila sama odpad do dřezu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.