Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna vrchní desky stolu

Od: ringo® odpovědí: 20 změna:

Zakoupil jsem studentský stůl. Po čase na vrchní desce vznikly vady. Bylo reklamováno a dovezou mi celou vrchní desku novou. Jenže nevím jak přesně to vyměnit. Spoje jsou čepované dřevěnými kolíky a pomazány tím bílým lepidlem. Nemá někdo znalost o tom jak to vyměnit? Díky za každou radu.

Navíc je tam ještě nástavba. Viz foto.

Výměna vrchní desky stolu

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Trochu divný přístup ze strany prodejce. Pokud to není demontovatelný nábytek, tak se při reklamaci mění celý kus. Kolíkový spoj je spoj nerozebiratelný. Prostě bez poškození to rozebrat nejde. Párkrát jsem už byl nucen rozebírat tento spoj - typicky na chodníku před panelákem po zjištění, že celou bednu prostě není šance pronést. Dá se to udělat velmi opatrně tak, že se použijí tenké dubové klíny, které se naklepou vedle kolíků - ty se vytáhnou. Jenže pokud je to správně slepené, tak se to skutečně bez poškození - při troše šikovnosti malého - neobejde.

asd1
hodnocení

2x

Vyboucháš to ven, zarovnáš dosedací plochy, odstraníš kolíky, projedeš díry pro kolíky pokud v nich zbylo dřevo, dáš nové + přilepíš kolíky a desku, stáhneš nebo zatížíš do uschnutí...

berger*

asd1, Vaše rada by byla fajn,pokud by Ringo byl na druhé straně barikády,pokud by ten stůl vyrobil a někdo to reklamoval. Ale pokud ten stůl koupil a je v záruce? Já bych je asi s deskou a "oprav si to sám" shodil ze schodů. Pokud přivezou jen desku,dobrá,ale ať ji vymění a hodně bych si pohlídal každý škrábanec. Anebo vyměnit celý stůl,ne?

asd1

Já radši půlt hodiny práce s výměnou desky (pro mne relax ;), než šaškovat s reklamací.. "Mám na to nárok tak kmitejte" není můj styl a pokud prodejce má snahu ta se snažim reklamaci mu ulehčit... Ale ne každý to umí vyměnit sám...

berger*

No,s tím se dá souhlasit,jen ne každý je kutil a má nářadí.. :)

hodnocení

2x

Znalost máme, ale pokud nemáš alespoň nějaký základní vybavení, dopadne to katastrofálně.

Gumovou paličkou odklepat, pak podle okolností buď úplně sundat a nebo týble slabou pilkou přeřezat a pak vše znovu převrtat.

Máš na to věci, elán a nadšení?

Pokud ne, tak se na to vybodni a nech si to udělat.

hodnocení

2x

V amatérských podmínkách bez základních znalostí v oboru neproveditelné bez úhony. Pokud je stůl v záruce, uplatnit záruku.

hodnocení

2x

Klidně to vyměňte a kdyby se to nepovedlo nebo se vyskytla jiná závada, tak máte po záruce, protože jste se do toho hrabal sám. Dobrá strategie prodejce.

asd1

Ví do čeho jde. Když se to nepovede tak si za to může jen on sám, stejně jako např. když si ten stůl omylem poleje kyselinou.

Záruka na jiné vady jede pořád dál, na horní desku jede znova od začátku.

A když se to povede, tak bude mít dobrý pocit že něco umí.

Lidstvo degeneruje...

ekob

na horní desku jede znova od začátku

Nesmysl.

asd1

Až tak ne... Dřív běžela jednoznačně a dnes nejspíš taky... Výměna dílu.

dtest.cz/...

ekob

asd1> Dtest by hlavně měl mít jeden výklad zákona, protože předtím tvrdil, co jsem psal. Co zapříčinilo jejich obrat o 180°, když nemají v ruce vůbec nic?

Já jsem toto řešil před pár měsíci s mým zákazníkem. Neuznal jsem mu reklamaci u vyměněného přijímače, protože bylo po 24měsících. On mě "napráskal" na ČOI. Ta mi dala za pravdu.

V tomto případě je důležitý výklad ČOI, protože ta kontroluje dodržování zákonů a může udělovat pokuty. Názor nějakého spolku nemá na situaci vliv.

ČOI to má i na svých stránkách.

Odpovídá prodávající za vyměněné zboží opět dalších 24 měsíců?

Neodpovídá. Pokud zboží nakoupíte a od prodávajícího převezmete, začíná běžet doba 24 měsíců pro výskyt vad a jejich reklamování.Vyřídí-li prodávající vaši reklamaci dodáním nového bezvadného zboží, neběží od tohoto okamžiku znovu 24 měsíců. Dřívější občanský zákoník takové pravidlo sice obsahoval, do nového zákona však převzato nebylo.

ekob

Ted mě může zákazník klidně žalovat. Já jsem v klidu, protože mám v ruce papír od státního dozorového orgánu, že jsem postupoval dle zákonů. Tedy mě to bolet nebude, já to platit nebudu.

jabraka*
hodnocení

2x

ˇprotože na desce už nezáleží,vzal bych plátek pilky na kov a mezi deskou a podstavcem bych kolíky přeříznul.Zbytek v podstavci se snadno odvrtá.Snažit se boucháním kolíky vytáhnout by znamenalo nebezpečí,že se vytrhnou i s materiálem z podstavce a těžko se bude vzniklá díra opravovat.

JABRAKA

hodnocení

0x

Jestli je to v záruce, ať to vymění... protože ty lepené kolíky se ulámou a vyrvou další kusy dřeva ...

asd1

Musí se opatrně.. Na úplně čistou práci by se musela deska odfrézovat.. Ale i když se něco vyštípe, tak deska jde pryč a na nohách to těžko bude vidět...

hodnocení

To jste mě nepotěšili. Ale stejně jdu do toho.

asd1

Jo a neni od věci naříznout místo spoje, aby se to trhlo ve spoji a ne vedle. Řezat plátkem pilky kolíky moc nejde - nejdřív to tam nestrčíš a když se to bouháním udělá mezera tak už je to zbytečné. Naopak spíš jen zničíš použitelné kolíky.

Záleží jak kvalitně to je slepené. Někdy klepneš a rozpadne se to, jindy se trhá dřevo...

hodnocení

Tak jsem vymyslel, že dám obě desky na sebe. Prostě sundám jen tu nástavbu a na vrchní desku stolu dám další a nástavbu vrátím. Stůl bude kousek vyšší a pevnější a ušetřím si práci.

Ano, to není špatný nápad, zřejmě nejlepší řešení tohoto problému.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]