Nejste přihlášen/a.
Hezký den, nevíte čím dostanu skvrny od bahna a trávy z fotbalového dresu? Zkoušela jsem Vanish a bez výsledku.. Díky za tipy
Skvrny od špenátu, trávy, ... čistěte perchlorethylenem, lihem nebo zředěným čpavkem nechte působit a teprve potom vyperte. Nikdy nemyjte vodou.
Špenátovou skvrnu můžete potřít také syrovým bramborem, pak vyprat v slabém roztoku a vymáchat.
doplněno 16.11.09 21:41:Skvrny od bláta
- Měli bychom si pamatovat, že skvrny od bláta nejlépe vyčistíme tak, že je necháme dokonale zaschnout a potom vykartáčujeme po vlasu tkaniny. Když i přes naši velkou snahu zůstane na látce zbytek skvrny, vyčistíme jej benzínem nebo terpentýnem (podle druhu látky, raději si předem uděláme například na záložce zkoušku). Prací tkaniny můžeme přeprat nebo vymáchat v mýdlové vodě či vytřít čistým hadříkem. Na zvlášť zatvrzelé skvrny zaútočíme zředěným octem.
je určen na praní dresů pro teploty od 30 do 60 stupňů. Vyváženost složení zabezpečuje odstranění všech nečistot a zaručuje hygienicky stoprocentní výsledek praní včetně odstranění nepříjemných pachů. Prostředek udržuje stálobarevnost praných dresů. Neutrální pH zajišťuje příjemnou snášenlivost praných dresů na pokožce hráčů.
Myslela jsem,že budu řešit podobný problém,když si dcerka ustlala v trávě ve svých béžových kalhotách.Tráva,bláto,až mi to nahánělo slzy do očí. Kupodivu to skvěle zvládl prací prostředek na dětské prádlo EURONA by CERNY spolu se sprejem na skvrny. Tráva napoprvé, bláto postupně, asi po 3 vypráních byly kalhoty jako nové. Ale jako u každé skvrny platí,čím dřív ji odstraníte,tím líp půjde dolů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.