Nejste přihlášen/a.
Zdravim. Poradte, čim nejlepe odhlučnit stěnu v dvojdomu aby sme se neslyšeli s sousedama.
Mame spojene 2 domy jen koupelnama, ale i tam by bylo dobre se navzajem neslyšet. Našel jsem odhlučnovaci materialy, ale maji se davat pod omitky nebo na omitky? Diky
Pokud Vás netrápí ztráta mista (cca 10cm), tak nejsnazší cestou je postavit předstěnu z SDK.
- předstěna je stavěna jako běžná příčka - nedotýká se boční stěny
- jako výplň lze použít například Isover Piano
- dvouvrstvé opláštění SDK deskami, kdy oproti obrázku doporučuju použít jako jednu vsrtvu obyčejné SDK desky (bílé) a jako druhou modré akustické. Pokud se jedná o koupelnu, pak místo bílých se použijí zelené impregnované a modrá akustická deska se rovněž dělá v impregnované verzi
Já jsem dal izolaci a na to sádrokartonovou předstěnu.
Ale jo, pomohlo. Vadili mi večírky, které tam někdy pořádali a co si budeme nalhávat, proti tomu nepomůže nic. Ale už mě neobtěžuje jejich rádio, jejich rozhovory a podobně. Jejich kuchyně je spojena s jedním z našich pokojů.
Pokud je to koupelna, tak bych to asi ani moc neřešil, no, záleží co tam kdo vyvádí, že ano.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.