Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chytne lak na radiátory?

Od: yourlady* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, od naprostého laika, od ženy:). Chci chci natřít malé oprýskání na dřevěných dveřích a na parapetu, ale nestíhám jet pro barvu,máme doma jen bílý akrylátový lak na radiátory, to jest na kov. Co se stane, když to natřu na dřevo?Chytne to? Oloupe se to? Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejv111*
hodnocení

0x

Chytne Vám to, nebojte. :) Jen pořádně osmirkujte místa s loupající se barvou, zbavte prachu (třeba lihem) a natírejte. Lak, pokud bude nutné, nařeďte.

figurek*
hodnocení

0x

chytne to a neoloupe se to, ale vezměte vpotas, že jde o lak. Jak se říká, lak špatně kryje. To znamená, že bude částečně průhledný a oprýskané místo bude stále vidět.

Až budete mít čas, skočte do drogérie a kupte bílou barvu ve spreji. Ta kryje spolehlivě. Při troše opatrnosti není co pokazit.

ben®

figurek - ona to bude normální bílá barva. Zřejmě by si nikdo nenatíral radiátor lakem, který špatně kryje a je částečně průhledný.

figurek*

ben

Ale natíral. Například moje žena v zápalu budovatelského elánu lakem natřela odřené futro. Zůstal tam viditelný, prosvítající, tmavý flek. Přestříkl jsem ho sprejem a flek zmiznul hned.

A teď si bene přečtěte dotaz ještě jednou. Pokládá ho úplný laik, který je také žena. Proto radím technicky nejjednodušší řešení : Použijte barvu ve spreji.

hodnocení

0x

Neměl by být problém. Barvy na radiátory mají navíc tu vlastnost, že teplem nemění barvu / netmavnou/.

jabraka*
hodnocení

0x

V Lídlu jsem před časem koupil bílý spray velice dobře kryje .Je od výrobce AVENA color nastříkal jsem i ošklivý okraj vany.Kryje i dobře drží.

Pokud se týče laku na radiátor,je to kvalitní barva,určitě ne lak.Jen by se musely natřít dveře celé,odstíny barev nebudou souhlasit.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]