Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Interiérové dveře

Od: pavel02* odpovědí: 10 změna:

Máte někdo zkušenosti podle čeho vybrat slušné interiérové dveře nebo ještě lépe nějakou konkrétní firmu, aby jedny nevyšly na 10 000 Kč? Masiv nepotřebuji, ale také nechci žádný papír, do kterého by mi děcka uděli hned díru.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Doporučit nemůžu, ale můžu varovat - nekupujte si dveře "s folií" ! už jsem tu jednou dával fotky dveří po 10ti letech. Původní bílá je dnes místy až žlutá, záleží na denním světle. Takže 5 stejných dveří jsou nyní "multicolor" :D

ekr®
hodnocení

2x

Já teď objednával tady nejdvere.cz pár známých už je má a jsou spokojeni, já beru patery dveře i s obložkama dvoje s toho jsou posuvné. Byl sem se na ně podívat u kolegy který si je nechal od nich dělat na míru a vypadají dobře a bytelně.

Koukni sám na jejich stránky, mají tam vícero druhů.

krtek66
hodnocení

2x

všechny kvalitní dveře stojí peníze...jestli chcete aušusy tak jdete do Hobby marketů...

pavel02*
hodnocení

Já sem taky neříkal, že je chci zadarmo. Když nemáte typ, tak nevím proč spamujete.

hodnocení

2x
Těžko radit, když masív nepotřebuješ a papír nechceš.
Nic jinýho ale není.
Buď masív a nebo papír. Ať už se ten papír jmenuje jakkoliv a někdy má honosné názvy, pořád to je to samý.
Niekde medzi je este dierovana drevotrieska.
pavel02*
hodnocení

No nikdy jsem dveře nekupoval a tak zjišťuji co se dá sehnat. A asi nebude pravda co píšete, že to bude vše setejné viz výše, třeba dřevotříska není ani jedno.

hodnocení

2x
Tak mezi papírem a dýhou jsou ještě CPLka. Kvalita oproti folii je daleko lepší, jsou odolnější než dýha, omyvatelné, taky odolnější proti vlhkosti a hlavně nemění odstín jako drahá dýha. Laminátové CPL se využívají nejčastěji. Třeba Sapeli má kvalitní zpracování.
Jak jsem již psal, stále se jedná o papír.
Kolem dokola slaboučký rámeček, jen aby do něj šel udělat falc. Mezitím natažená papírová voština a celý to je přetažený jakýmsi sololitem s nalepenou fólií, dýhou či čímkoliv podobným.
Sekají to jako Baťa cvičky, takže to ani jinak dělat nejde, než papírový.
Výrobní cena pár stokorun.
Tak pak už jedině bezpečnostní :) Co na tom, že interiérové dveře jsou lehké a duté. Běžně vydrží celkem dost a CPL lamino je taková zlatá střední cesta. Ne všichni chtějí dýhu, právě kvůli nestálému odstínu nebo nízké odolnosti, i když jsou krásné. Existuje ještě odolnější HPL lamino, i když naprosto zbytečné. Ale pokud by někdo chtěl plné dveře, kterýkoliv stolař je udělá i z obložkama, ale cena bude někde jinde. Každopádně platí, že pokud budou v bezbarvem laku, nejsou stálobarevné a z měkkého dřeva ani odolné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]