Nejste přihlášen/a.
Máme v paneláku jističe na chodbě.Jsem nucena chodit se dívat na stav ,,ale někdo to tak uzavřel,že to nejde otevřít.Vždy to šlo jen pootočit šroubovákem a dvířka se otevřely,Jak mám postupovat?Vím-že to musí být dostupné všem nájemníkům pro kontrolu a v případě,že by jistič spadl a nešla elektrika.Děkuji
Šroubovákem se otvor časem poničí. Kupte si příslušný klč, nebo nějaký univerzální, třeba jako aliexpress.com/...
Je jen v pořádku, že to nejde otevřít šroubovákem. Šroubovákem se pomalu ničí zámeček dvířek (tak dlouho, až to pak najednou nejde otevřít) Správně se to otvírá kličkou, k tomu určenou. Typů existuje víc, nejjednoduší je na obrázku vlevo, vpravo je už luxusnější. Obě se dají za pár korun koupit v obchodě s elektropotřebami.
To z odkazu od "rv" výše je nesmysl, vhodný možná pro profesionály (spíš ale ani to ne).
Běžné rozvaděče v paneláku mají všechny čtyřhran 6 mm. Ta klička, co vypadá jako otvírák má čtyřhran kónický - od 5 mm do 7 mm, takže lze použít i u jiných rozvaděčů.
no ale otevíráním šroubovákem, pilníkem a podobnýma zvěrstvama se většinou otvor tak zvětší že to pak nejde skoro ničím. Jinak já mám osvědčeno otvírání šroubovákem z 1/4 goly, poradil mi to elektrikář co chodí na odečty el.měrů. Sám to používá protože kličky se prej často protáčej.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.