Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, garáž s plastovým rozvaděčem. A nemohu ho otevřít. Otvírám ho klíčem "fajka" a nejde mi otevřít.
Můžete mi někdo poradit prosím jak ho otevřít?
Zdraví T.
Pokud máte odpovídající rozměr "fajky", sedící na "uzávěru", chce to větší sílu. Bývá tam pružina, kterou musíte překonat silou a podržet v otevřené poloze, než dvířka otevřete...je to z bezpečnostních důvodů, aby to neotevřelo každé malé dítě (a někdy to neotevře ani dospělý...především neznalý...). Je tam elektroměr? Nebo pojistky?
No tak to máš špatný klíč na otevření skříně.
Pokud na to půjdeš silou , jak radí jiní, tak něco ulomíš a asi zničíš zámek.
Těch kliček na rozvaděče musí existovat více druhů. A pokud je to rozvaděč s nožovými pojistkami na hlavním přívodu, tak tam asi nemáš co lezt. Proto je tam jiný zámek od kterého ty nemáš mít klíč.
"Můžete mi někdo poradit prosím jak ho otevřít?"
Ten "rozvaděč" na obrázku spíš vypadá jako HDS (hlavní domovní skříň). Tak pokud je to skutečně ona, je rada jednoduchá - nijak. Tam nemáte co pohledávat a obyčejnou "fajfkou" se Vám to stejně nepovede. Když použijete nepřiměřené násilí (třeba pajcr, nebo krumpáč...), sice se dovnitř dostanete, ale přiděláte si dost starostí.
Elektrikáři, kteří mají legální přístup do těchhle skříní ten klíč samozřejmě mají, ale jestli se dá běžně koupit, netuším (ztratil by smysl). Poptejte se v nějaké odborné prodejně elektro.
Z toho pohledu nelze poznat, zda je to ten speciální zámek, protože ten střed není vidět až do konce. Pokud je to on, je střed s půlměsícem rozdělen na dvě části. Ta přední je pevná a ta zadní pohyblivá. A ta zadní část je spojena se západkou. To je právě proto, aby to nešlo běžným způsobem otevřít. Elektrikář většinou tento klíč má. Jak se tak dívám, je tam i nějaké bláto.
Tondo,
jak se Vam do toho podarilo dostat nakonec? Ja mam uplne stejny problem. Ta skrin nebyla nekolik (mozna az 10) let otevrena, ja ji nikdy otevrenou nevidel, a ac mam spravnou klicku, tak tim proste otocit nejde. Zkusil jsem tam dostat dost WDcka, zatim bez uspechu.
Zapadku zatlacim, pruzina se stlaci, ale zamek se proste nepohne.
Dik za nazor,
Michal
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.