Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je možné při rekonstrukci ventilace napojit dva ventilátory na jednu "rouru" viz obrázek. Ventilátory budu dávat buď se zpětnou klapkou nebo automatickou žaluzií (Jaký byste doporučili?)
Napojení na větrací šachtu bych řešil přírubou cca 30 cm nad původní viz druhý obrázek.
Bylo by možné napojit na původní odvětrávání? (vzduch by se v tomto případě "honil" dolů)
Předem děkuju za případné odpovědi.
Ventilátory se zpětnou klapkou. Já mám ventilátor připojený tak, že se spustí s rozsvícením světla přes časový spínač a po opuštění koupelny se po chvíli sám zastaví. Možností zapojení je samozřejmě víc.
Určitě chci objednat ventilátory s časovým doběhem, jenom mám trošku strach z té slídové zpětné klapky.
Nedělá to větší hluk, neklape to?
Existují ventilátory s hliníkovou, nebo plastovou žaluzií. Zvuk při zavření je zanedbatelný, protože se žaluzie zavře po snižování otáček při vypnutí.
Rozmýšlím se mezi třemi ventilátory:
Dva jsou se žaluzií a u toho třetího je slídová zpětná klapka.
Který myslíte, že bude lepší?
Asi to je jedno (ten třetí bych nebral), ale ty vestavné časovače bývají poruchové (už jsem se s tím několikrát setkal). Není nad samostatný časový spínač.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.