Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, přestal nám fungovat stykač HDO, tak jsem jej vymontoval a dráty propojil. Na HDO je připojeno elektrické topení a klimatizace (teď s ní ráno a večer topíme v zimní zahradě.) Rozdíl v ceně elektřiny VT a NT je zanedbatelný. Myslíte, že bude PRE nějak analyzovat spotřebu a vystartuje na nás?
Děkuji za názory
Co vlastně dělá ten stykač? Blokuje topení? Takže tím,že se "porouchal" a Vy jste to proklemoval,jste dosáhl toho,že topení jede kdykoliv,nejen v době NT? Takže jste vyřešil vlastně problém s kolísáním teploty v době VT,to není špatné. Pokud máte topenářskou sazbu,rozdíl v kWh je tak 9 haléřů,zanedbatelné. Jen si myslím,že v podmínkách sazby máte,že spotřebiče s velkou spotřebou musí být blokované. Už proto bych se asi snažil co nejdříve ten stykač zprovoznit,ono mít el.topení a přijít o topenářskou sazbu asi za to nestojí...
Jak máte vymyšlené to topení? Já si na baráku vymyslel elektrokotel,mám to propojené s krbovkama s výměníkem. A v záloze mám natahané zvlášť zásuvky pro přímotopy,každý přímotop zvlášť jistič. Pokud to máte podobně,řešil bych to odpojením toho jednoho přímotopu od stykače a na něj bych pověsil klimu. To už by šlo,ne?
Nevím jak to máte přesně zapojené (1f, 3f), ale při náhradě vadného stykače použijte stykač RSI 20-20-A230-M (popř. 3f RSI-25-40-A230-M), které lze manuálně přepnout.
Jestli se nepletu, ten stykač je pod plombou a s porušením plomby můžete mít velký problém. Nejsem si úplně jist, ale myslím, že ČEZ toto považuje dnes za trestný čin. Ale berte to s rezervou.
Pod plombou je přijímač, ne stykač. V činžáku, kde bydlím, je přijímač v hlavním rozvaděči v přízemí, pod plombou, stykač mám v bytě v bytovém rozvaděči, bez plomby.
Ano, takové analýzy si dodavatelé dělají. Před pár lety jsem kamarádovi poradil, aby si veškerou činnost spotřebičů s vekou spotřebou plánoval na dobu nízkého tarifu. Během dalšího zúčtovacího období mu rapidně klesla částka za elektřinu a do měsíce po vyúčtování tam měl kontrolu, zda elektřinu nekrade. Odtáhli pochopitelně s dlouhým nosem.
Jaký je problém za pár kaček koupit nový stykač, nainstalovat a není co řešit
Děkuji všem za rady. Udělám to tak, že osadím stykač HDO a na léto jej budu přepínačem signálu HDO vyřazovat.
Rumíčku,teď jsem tu měl revizáka,dodělával mi rozvaděč a psal revizní zprávu pro tu topenářskou sazbu. Zeptal jsem se ho. Samozřejmě to pojal tak,že mluvím o sobě.Řekl mi,že on ty stykače zapojí,ať si je pak klidně překlemuji,zná to z praxe a neví o tom,že by to čez řešil. Prý by to poznat mohli,ale nedělají to. Takže,ofic se to nesmí,ze života- běžně se to prý dělá...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.