Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ,chceme koupit starší dům,ale potřebuje novou omítku. Chceme buď brizol nebo brizolit. Poradí mi někdo nějakou firmu a nebo jestli někdo neví kolik stojí cca m2. Děkuji. Ivana B.
Co jeto BRIZOL?Zkusil jsem "gůglit" a vyhodilo mi to nějaké jídlo...
Jinak pokud chcete opravdu brizolit ,je to asi jedna z nejpevnějších omítek fasád,pak se jen rozhodněte zda-li stříkaný nebo škrábaný -rozdíl je pak ve spotřebě směsi,pokud si nechcete míchat sami. Dá se přibarvovat,přírodní je šedivý.U škrábaného se nahazuje tl asi 1cm a při určitém stupni vytvrzení se škrábe ,spotřeba je asi 25kg/m2. Stříkaný se stříká strojkem ... ve vrstvě cca4mm a spotřeba je pak +-7kg/m2.A cena je dle prodejce a výrobce (dnes vyrábí? vícero)od cca150kč/pytel do 2100kč/pytel (pytel 25nebo 30kg) a práce záleží na lokalitě,firmy nwn meloucháři od 150kč? zkuste se podívat na www.cenikyremesel.cz
Obojí je stejné, jen je to obojí zlidovělý název. Správně se jmenuje Břízolit, podle jména svého vzniku. Původcem jsou bývalé Západočeské keramické závody Horní Bříza. Býval to jeden z tradičních výrobků, kromě obkládaček, šamotu a kameniny, než přišla firma Lasselsberger a veškerou výrobu, po nějakém čase, coby konkurenci zlikvidovala. Možná se Břízolit ještě někde vyrábí.
Zde je možné Břízolit pořídit.
Rozhodně nechcme dům zateplit.Je to starý ,poctivě stavěný dům. Jedná se nám jen o venkovní omítku. Jistě ,že chceme dávat i nová okna a střechu, ale ted POTŘEBUJEME DOPORUČIT NĚJAKOU FIRMU na venkovní omítku- Břizolit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.