Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Orovnání brusného kotouče(z boku)

Od: radim® odpovědí: 8 změna:

zdravím

mám dotaz jaký způsob použít na orovnání brusného kotouče z boku aby byl co nejjemnější, nejrovnější! potřebuji obrousit plochu, ne hranu. Na dvoukotoučové brusce jsou dva kouče, jeden červený hrubší a šedý(možná tmavě zelený) jemnější. je lepší použít obrusovací kámen?nebo tu tyčku plněnou betnem nebo co to je? viz obrázky

Orovnání brusného kotouče(z boku)
Orovnání brusného kotouče(z boku) #2
Orovnání brusného kotouče(z boku) #3

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Nejlépe to jde tím korundovým hranolem.

hodnocení

a raději plochou toho hranolu? nebo jeho hranou?

To záleží na vás, jak máte pevnou ruku. Je potřeba zkusit. Dělám to taky a není problém. Pokug ale chcete uchovat plochu kotouče rovnou, nesmíte bok používat k broušení úzkých předmětů (kulatiny a pod.) Já si nechávám na brusce aspoň na jednom kotouči rovnou plochu, abych mohl brousit vrtáky. Lépe se mi brousí z boku.

20.10.18 13:19
hodnocení

Orovnání brusného kotouče(z boku) #4

jabraka*
hodnocení

0x

Tyška bývá plněna tvrdým nerostem,nejspíše karborundem,ale jsou i diamantové.

JABRAKA

hodnocení

0x
Tieto kotuce nie su urcene na brusenie z boku a moze to byt nebezpecne. Na to sa pouzivaju hrnkove kotuce alebo ine brusky. V zasade ich z boku neorovnavam a plochy brusim rucnou pasovou bruskou pripevnenou k stolu svorkami.

asd1
hodnocení

0x

Jediná správná odpověď je: tyto kotouče nejsou určené k broušní z boku. Jedině z čela.

Klidně se ti může rozletět. Sám si dělej co chceš, ale do dílny může mít přístup i někdo jiný.

hodnocení

vím, ale bouhžel není jiná možnost

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]