Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpojení zásuvky

Od: fantomas® odpovědí: 5 změna:
Zdravím. Mám dotaz ohledně odpojení zásuvky. Zásuvka viz foto. Odpojil jsem kabely (vždy po dvou kabelech), zaizoloval, ale ve vedlejší místnosti nejdou zásuvky. Kde je problém? Pojistky jsou nahozene.
PS: prosím o kloudné rady, o tom, že mám volal elektrikáře vím ;)
Díky!

Odpojení zásuvky
Odpojení zásuvky #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Stačilo vždy ty dva dráty po odpojení zase spojit.

hodnocení

2x

Tím, že jsi kabely zaizoloval samostatně, jsi odpojil další zásuvky na ten okruh připojené. Musíš vždy dva kabely, které byly v původní zásuvce na stejné svorce, spojit a vše bude fungovat jako dřív.

hodnocení

2x

K odpovědím předchozích dvou doplním jen to, abyste kabely spojil vhodnou svorkou, ne je nějak ledabyla zkroutit do sebe.

Buď klasika čokoládou, budete pořebovat tři články, z každé strany článku jeden vodič.

Nebo "moderněji" s Wago svorkou, stačí vám dvojité pro pevný vodič (jsou i nejlevnější), opět tři kusy, do každé svorky zasunout dva vodiče stejné barvy. Nadoraz.

majsterjoe*
hodnocení

2x

Pokud to jsou Cu vodiče, nejlépe místo zásuvky propojit dráty tzv. wago svorkou. čokoláda je dneska nesmysl. Nezapomenout propojit stejné vodiče, ať nedojde ke zkratu.

hodnocení

Super. Děkuji všem za rady!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]