Nejste přihlášen/a.
Lze zkopírovat klíč pod číslem x12 217 bez bezpečnostního kodu?
Jak poznám,které klíče zkopírovat bez kodu jdou a které ne?
A na druhou stranu se říká, že šikovný zámečník/zloděj jen koukne na klíč na stole, doma si ho udělá a je vymalováno. Což mi připomnělo příhodu před snad 35 roky, kdy jsme s tchánem bílili chatu a v následujícím týdnu se objevil policajt a říká mi "Máte vybílenou chatu" - já mu odpověděl"Jo já vím " a teprve po několika vteřinách mi došlo, že každý mluvíme o jiném "bílení".
Nejde o kód, ale o tvar. Bezpečnostní klíče mají delší krk a pro jejich kopírování byste měli přinést i jejich kartu, kterou jste dostali v krabičce s fabkou. Ale podle mých zkušeností je to úplně fuk.
Klíče jsem si nechával dodělat mockrát a tu bezpečnostní fabkovou kartu po mě nikdo nikdy nechtěl.
No tohle je na odvaze toho kdo ten klíč kopíruje. Pokud by se na to přišlo, někdo ho udal a nebo by mu prokázali že zkopíroval takto klíč který byl použity k loupeži tak by to šeredně odskákal. Oni totiž všichni musí při převzetí výlisků klíčů podepsat zodpovědnost. A při namátkové kontrole dokonce musí vykazovat kolik výlisků proti jaké kartičce použily i když jak se říká papír v tomhle případě snese všechno, takže jestli použité výlisky na klíče bez karty dopíše k někomu s kartou už nikdo nezjistí.
U nás v domě jsme potřebovaly přidělat klíče ke vchodovým dveřím, a jelikož bývalá správcová ztratila kartičku nikde nám je neudělali stím že chodí namátkové kontroly, takže se nakonec měnil zámek. Přitom tak 2 roky zpět to bylo bez problémů, ale zpřísnily se pravidla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.