Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokojový termostat

Od: delina® odpovědí: 18 změna:

Co může být příčinou, že na bezdrátovém termostatu plynového kote BPT 21 nejprve sám zmizel display, pak naskočil, ale s vynulovanými hodinami. Po cca 10 hodinách opět display opět prázdný. Vyměnila jsem baterie, ale nestalo se nic.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Třeba studený spoj.

hodnocení

spíš bych chtěla vědět, zda je termostat na vyhození, či zda se tyhle závady dají opravit.

olinl
Jen se zeptám-ty vyměněné baterie byly alkalické a dobré nové?
hodnocení

Baterie tužkové AA R6 1,5 V běžné, display prázdný před i po výměně. Navíc termostat by špatné baterie předem avízoval, což nebylo.

sollik*

Nedávno jsem tu řešil u tohoto termostatu velkou spotřebu baterií. On tenhle výrobek nebude asi zrovna dvakrát kvalitní. Pokud umíte sama - nebo máte nějakého známého kterého baví elektronika nechal bych mu propájet spoje - taky bych to tipoval na studený spoj jak píše ferax.

Jinak já nakonec vyřešil velkou spotřebu baterií tak, že jsem k termostatu napájel starý zdroj od chůviček a termostat mám nyní "do zásuvky". Ale měl jsem už vyhlídnutý Honeywell CM727.

delina® - samozřejmě se to dá opravit, to vynechávání a zvýšené vybíjení baterie ukazuje na ten "studeňák", protože větší přechodový odpor má za příčinu rychlejší vybíjení baterie. Lze si s tím "pohrát" a veškeré letované spoje znovu přepájet.

hodnocení

Vůbec nejde o spotřebu baterií, ani se zřejmě nevybily, dala jsem nové a taky nic. Mám ten termostat 8 let a baterie nejvíce měním tak 1x do roka, ani to možná ne. Tohle bylo z minuty na minutu prázdný display a myslím, že s bateriemi to nemá co dělat, když ani po výměně se to nezměnilo.Tohle asi vyřeší až nový termostat. jaký doporučujete?

Při volbě bezdrátového termostatu, je potřeba vybírat takový, který bude komunikovat s elektronikou daného kotle. Ale stejně bych zkontroloval studené spoje, než ho vyhodíte.

hodnocení

A poradíte, která firma mě to zkontroluje a opraví? Jsem žena, sama s i s tímto neporadím a nikoho přes tohle řemeslo neznám.

Zkuste najít nějakou firmu, která se zabývá opravami plynospotřebičů, někde v místě, nebo poblíž vašeho bydliště. Můžete zkusit najít jejich webové stránky. Do vyhledávače Google napište třeba název kotle a slovo servis, nebo opravna. Jistě se vám něco zobrazí a vy si vyberete. Držím palce, ženám je potřeba pomáhat.

hodnocení

Zítra kontaktuji svého plynaře, i když myslím, že elektroniku opravovat nebude, uvidíme.

sollik*

Potřebujete někoho, kdo se zabývá elektronikou. Já bych zkusil spíš nějaký servis černého elektra, výpočetní techniky, mobilů atd.

Ferax: termostat si nijak nemusí rozumět s kotlem. Bezdrátový termostat má u kole vlastní přijímač, který spíná kontakt, stejně jako je tomu u termostatu drátového.

mikihans® - u některých termostatů je přímo uvedeno, že pracují pouze s daným kotlem.

hodnocení

0x

Již několikrát se mi stalo, že nově zakoupená baterie byla po smrti.

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím , s těmito bezdrátovými mám neustále problémy. To samé u Auratonů. Stále řeším nějaké reklamace.

hodnocení

0x

Delina, tak jsem si to celé přečetla a doporučuji Vám koupit nový termostat a než ho koupíte, tak napřed nastudujte co od něho potřebujete. Pokud Vám tady někdo neporadí. Já jsem ženská a také jsem měla problém s termostatem. Oni si "kluci" tady myslí, že to je pro ženskou zrovna tak jednoduché, jako je to pro ně. Já také vím houbeles o těchto věcech a tak rady na případné opravy jsou pro mne k ničemu, protože to nezvládnu a nikdo mi to neudělá. Jo a až se zeptáte toho svého topenáře, tak dám hlavu za to, že Vám řekne, že tohle on nedělá. Teda že neopravuje. Leda Vám nabídne výměnu za nový a nějaký Vám doporučí. A asi to bude takový, kde on má smlouvu s výrobcem, nebo s prodejcem, protože z toho bude mít peníze. A klidně to nemusí být ten nejlepší pro Vás. Jemu to je fuk. Já vím, že to tady píši je takové skoro pesimistické a nepopulární, ale takové jsou mé zkušenosti. Nový termostat by měl snad umět zapojit i elektrikář.

olinl
hodnocení

0x
Upřímně, tyhle "bezdrátové" věci moc rád nemám, všeobecně mohou být rušeny jinými "vysílači" a dosahy bezdrátů přes zdi jsou též omezené. O kupování a schánění baterií nemluvě. Pokud by šlo natahnout kablík ke kotli, bylo by možné použít téměř jakýkoli termostat(levnější). Drát je podle mě spolehlivější, ale otázkou je složitost natažení kablíku-průchody zdmi apod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]