Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nahrazení kari sítě ostnatým drátem?

Od: petan* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den . Pod dřevěnou verandou na chatě se chystám vybetonovat podlahu 2 krát 2 metry kde bude později uděláno wc. Na chatě jsem našel větší klubko odhadem tak 50m (možná víc) ostnatého drátu který mi je k ničemu. Mohl bych ho použít do betonu místo kari sítě? Děkuji za vaše rady.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Před cca 30 lety lety jsem použil ostnatý drát na armování samonosné betonové desky, sice jen 1,5 x 0,5m, zato však pouhé 3 cm silné. Beton jsem míchal sám z cementu 400 a říčního písku v poměru 1:3 (hotový tehdy neexistoval). Dodnes drží bez problémů. Jestli ta Vaše podlaha bude mít nějaký podklad (nebude třeba zároveň stropem sklepa), není důvod, proč by to nešlo.

Je s tím ale pitomá práce, drát se kroutí a snaží se vylézat z betonu, což ale při větší tloušťce betonu až tak nevadí. Já při těch 3 cm musel ostny sklepat na plocho.

johnyfalco
hodnocení

4x

Kari síť slouží jako armování betonu. Ostnatý drát bych tam rozhodně nedával z důvodu práce s ním, následné betonáže a pak provázání a stužení samotného betonu.
Kari síť se pokládá na betonové kostky nebo jiné, které síť drží ve vzduchu aby síť neležela na podlaze, podkladu (zemina). Následně provedeme provázání další kari šítí a případně na roxory.
Toto s ostnatým drátem neuděláte. je ohebný a budete si akorát nadávat. Nehledě na to, že si koledujete o zranění a ne jedno.

hodnocení

4x

Pokud se hodláte zbavit ostnáče, tak do betonu klidně. Pokud ale chcete ostnáč jako náhradu Kari sítě, tak to určitě nedělejte, nemá tu pevnost.

Dejte ostnáč do šrotu a kupte kari.

Nedávejte ostnáč do šrotu, ale dejte inzerát, někdo ho koupí*ua*

jabraka*
hodnocení

4x

Pod Wc 2x2m není potřeba armovat vůbecTen drát ,položený po ploše křížem,bude jen vylepšením situace.Rozhodně peníze,vydané za karisíť lze využít jinde.

JABRAKA

hodnocení

2x

Mylím, že by s tím byla značná práce, abyste docílil žádaného efektu provázání do roštu. Můžu vás ale ubezpečit, že do podlahy 2x2m nemusíte žádnou síť dávat. Pokud uděláte beton řekněme tloušťku od 5cm, nebude problém. Já jsem při stavbě garáže (6x4m) před mnoha lety, nepoužil do podlahy žádnou síť a do dnes podlaha nepopraskala. Použil jsem tam různé kamení a zbytky cihel a na to 7cm betonu, který jsem si namíchal sám. Ta garáž stojí čtyřicet let.

asd1
hodnocení

2x

Plnohodnotná náhrada armování z kari to není, ale na tohle v pohodě stačí. Tohle by se armovat nejspíš ani nemuselo. Cik-cak to tam našlapat, zalít betonem a je uklizeno :D. Akorát nic moc práce.. Nejlíp asi jeden rozmotává a druhý to rovná do cca sítě, kolečko dokola a křížem.. od krajů tak 5cm mezera...

olinl
hodnocení

1x
Kari síť je svařovaná a ty malé sváry, resp. oka jsou tou pevnostní složkou, která ten beton potom drží pohromadě a i použité železo je určitého průměru a kvality. Ostnáč je ze slabšího drátu a svařovat nebo ho upravovat/zdvojovat či uzlovat ho nemá význam, spíš práce k zlosti. Nebude mít ty vlastnosti co kari síť.
asd1

Výztuže do betonu se nesvařují ale drátkují. Kari síť je svařovaná z jiných důvodů, kvůli výrobě, přepravě a způsobech použití...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]