Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Injektáž zdi

Od: velda* odpovědí: 8 změna:
Zdravím všechny Chtěl bych se zeptat na injektáž mesdi 15m šířka tloustka cca 70 cm. Zevnitř obývaná nájemníky cihla zvenčí nějaká břidlice kámen takže smíšené zdivo. Nechal jsem si udělat kalkulace od různých firem a jedna říká že injektáž musí být tlaková pryskyřicí a druhá že může být beztlaková krémem chtěl bych se vás zeptat jestli máte někdo zkušenost s injektáží A co byste mi doporučili. Jelikož firmy se nemůžou shodnout ani na tom jestli to mají dělat 7cm 12 15 20 cm od sebe vrty Tak jsem z toho jelen Děkuji všem za odpověď.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nikdo nevíme, jakou cchemii použijí. Vrty se dělají 10 cm od sebe. Chemikálií do zdiva je mnoho druhů. Kolik firem jste oslovil, jakou chemii Vám tam dají?

velda*
hodnocení

Dobrý den Aqua Stop a Druhá také a ta třetí nějakou priskyrici

Osobně jsem proti injektáži, ale tato se dělá po 10 cm, jak jsem již napsal.

olinl
Za mě podříznout zdivo u země(nebo vybourat pár kamenů/cihel) a položit nebo nacpat do mezery ipu. Tu injektáž jsem viděl před patnácti lety na kamenném/opukovém domě a stejně ta účinnost je odhadem 80-90%. Stejně omítka nad upravenou zdí pelichá i když má zeď nad sebou dost převisu střechy. Díry byly vrtány ±20cm od sebe.

Přidám se k olinl, páč kdysi jsem četl knihu od Michaela Balíka,

databazeknih.cz/...

databazeknih.cz/...

tam se dočtěte o účinnosti injektáže.

Takže sděluji, že jsem viděl odkopání, drenážní trubky, elektrosmozu, vodní sklo, nakonec to skončilo podřezáním baráku a je to tutovka.

dylin
hodnocení

0x
Dělal jsem beztlakou nalejvanim od českého výrobce i gel od zahraničního výrobce... Mám cca rok, nedokážu zatím kvalitne posoudit, jestli je to účinné nebo ne. Mokro nevidím. Nalejvanou jsem dělal 15 cm rozestup. Gel 10 cm

sollik*
hodnocení

0x

Souhlasím s "olinl", že podřezávka je 100% jistota (dobře provedená) a asi to nejlepší co může být. Bohužel asi i to nejdražší a logisticky nejsložitější.

Díval jsem se na od "milancukrar" odkazované knihy - datum vydání 2008 a 2009. Doba pokročila a domnívám se, že na trhu dnes budou zase o něco lepší "chemie" na injektáž zdí.

Protože mě něco takového v budoucnu také čeká, rád bych navázal na prvotní dotaz a zeptal se zde přispěvatelů na osobní zkušenosti s konkrétními výrobky. Příspěvky typu "jedna paní povídala" prosím ne.

Díky.

S chemii zkušenost moc nemám, páč jsem sice použil

hasoft.cz/...

na třech domech. S tím jsem ale udělal opatření proti dešťové vodě, aby nezatékala k domu. Takže nevím co zafungovalo, zdali chemie, nebo odklon děšťové vody.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]