Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký koupit nůž?

Od: jp odpovědí: 17 změna:

Chci si koupi nůž, ostrý, kvalitní, na maso na guláš a podobně. Máte doma a jste spokojeni? Podělte se o zkušenosti a nemusí stát majlant. Díky.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Základ kuchyně máme založen na nožích "Nůž univerzální HOME PROFI 13 cm". Máme jich asi 6 a věčně jsou všechny použité v myčce. První spotřebujeme tyto a až pak se vrháme na větší (a kvalitnější). Na gulášové maso to úplně není. Kouknul bych na Kuchařské nože v řadě Home profi. Za cenu 300-500kč pořídíte bez problémů a k tomu bych vzal pět kousků těch výše uvedených. Věřím, že si s tím vystačíte ke spokojenosti a za zlomek ceny Ninja speciálů.

Jaký koupit nůž?
Jaký koupit nůž? #2
instalater*

dayman- nože se do myčky nedávají ani se neumývají příliš teplou vodou.

ani se nadávají hromadně do šuplíku, kde se tupí vzájemně ostří. :) Nemám žádné extra drahé nože, nijak zvlášť se netupí, občas si je přiostřím a zacházím s nimi tak, abych to měl pohodlné. Kdybych byl nožířem asi bych to dělal jinak. Pro mě to je prostě obyčejný nástroj bez zvláštní péče. :)

hodnocení

3x

Doma mame ruzne, od nejlevnejsich cinskych ksuntu po drahe, super extra profi bla bla bla a nejlepe reze a nejdyl vydrzi ostry jeden levnej no name z tesca z obyc plechu. Krasne se drzi, ma univerzalni velikost a je zkratka nejoblibenejsi.

Ruzne predrazene profi noze jsou tedy podle mne naprosto precenovane a z prdu se dela veda.

Co se tyce myti v mycce, nozum to nijak neskodi. To je mytus. S drevenou nytovanou rukojeti se mozna muzou casem rozpadnout, ale takova vec do mycky nepatri uz z principu.

hodnocení

3x

chystám se taky kupovat a uvažují o startovací sadě 5ks fiskars

iz*
hodnocení

3x

Souhlasím s názorem uživatele @Axus, že "profi nože" jsou předražené, že i levný nůž může udělat dobrou službu. Před několika desítkami let jsem dostala "obyčejný" řeznický nůž, jeho cena tehdy byla kolem 30 Kčs. Nůž slouží dodnes, jen jej občas přibrousím. A řekla bych, že mne přežije...

jendad
hodnocení

2x

Já mám nože KDS . Nevím zda se ještě vyrábí.

hodnocení

2x

Mám velmi dobrou zkušenost s noži z IKEA. Akorát nehledejte v nejnižší cenové kategorii.

ikea.com/...

U nás v Hradci jsou potřeby pro řezníky. Posílal jsem zetě pro kalafunu a nějaké další drobnosti a přinesl si modrý mrazem kalený KDS za cenu kolem 200.- Já mám KDS nože na zabijačky už roky a potěšilo mě že se ta značka drží na trhu. Jejich nože jsou dobré.Jen člověk musí při nákupu přemýšlet a nekupovat zbytečně dlouhé nože, které sice efektně vypadají ale v reálu se s nima pak nedělá dobře. Když bourám prase tak jeden dlouhý nůž uziju ale na vlastní krájení masa si pak stejně beru nůž kratší a na práci kolem kostí tenký vykošťovák. To ale při běžném vaření neupotrebíš.

hodnocení

2x

Asi před 10ti lety jsem nesla nože na nabroušení. V obchůdku s noži a zámky byla paní, která měla velice nepříjemný proslov o tom, proč mám tak hnusné plechové nože. Styděla jsem se, protože jsem byla zvyklá na řeznické velké nože, ty dávno zmizely v propadlišti dějin a tyto byla náhrada. Myslela jsem si, co nemám. Tak jsem se vytočila, že jsem si dala poradit od odborníka a koupila si u ní ocelový "kuchařský" a ještě nějaký, nevím, jak ho jmenovala. Je pravdou, že tyhle dva nechávám čas od času brousit, snažím se je moc nemýt, jen utírat vlhkou hubkou. Mám je na maso, cibuli a chleba. Každý stál nějak pod 200kč. ***Divila jsem se, že byly nenanbroušené, ale bysvětlila mi, že pro přepravu od výrobce, ostré nože nejsou dobré. Na to má dílnu tady.*** Ostatní žabykuchy myju, sjedu je každou chvíli brouskem a mám je na všechno ostatní. ;) Myslím si, že byste měl nakouknout do takového specializovaného obchůdku, kde brousí, prodávají nože a zámky. Bývá tam člověk, který ví, co v obchůdku má. Není to prodavač. A ceny nejsou fakt o nic vyšší, než v domácích potřebách.

hodnocení

1x
Před 10 ti lety jsem na doporučení koupil zde http://www.pok.cz . Po těch letech můžu říct, že jsou stále výborné! Vybral jsem si dva kusy na maso - řeznické, jeden na ryby, dva běžné menší a větší. Uchovávám v dřevěném stojanu, občas je dá manželka i do myčky. Přesto držátka že dřeva nemají vady, ostří super, top kvalita ruční práce.

POK mam take a jsou vyborne

jezevec*
hodnocení

0x

Rozhodně můžu doporučit nože od Zwilling J.A. Henckels. Kuchařskej nůž 20cm stojí kolem 60 EUR a vpřežije tě...

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Já jsem si před lety na maso koupila nůž keramický, s ostřím 25cm dlouhým, a nedám na něj dopustit. Maso řeže jako divý (pozor na kosti), cena rozumná, po dokrájení ho přetřu mokrou houbičkou a je zas k použití. Ida

jabraka*

Odpověď kvituji ,také jsem takový koupil,kromě toho jeden menší.5eže tak,že na příklad hlávku zelí jsem překrojil bez většího úsilí.Ovšem takový nůž,i když vydrží ostrý dlouho,nelze už nabrousit.

JABRAKA

bbbb
I keramicke noze jdou brousit

joudic*
hodnocení

0x

co nejtenci (1mm) a z te nejlepsi oceli, zbytek je jen do poctu... mam uz 15 let asi 30-40tilety Solingen co jsem ukradl rodicum pri stehovani

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]