Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,máme v koupelně vanu,byla jsem zvyklá se koupávat,ale protože mám problémy s kyčlí a zádama,budu používat sprchu,co je u baterie,ležet ve vaně nebo spíš z ní vylezt mi už vadí.Takže při sprchování se mi daří "zahvízdat" půl koupelny,proto jsme koupili takovou rozpěrnou tyč a závěs na ni,ten je dost dlouhý,tak ho budu stříhat.Potřebovala bych poradit,pokud někdo z Vás to taky má,jak asi nechat závěs dlouhý?Budu ho po sprchování až uschne zatahovat stranou.Stačí ustřihnout k vaně nebo pár cm dovnitř?Přemýšlím právě,že když to pak sesunu stranou,,přes vanu nechat moc nepůjde,máme z té strany skříňku na věci a z druhé ručníky na pohyblivém věšáku,tam by to vadilo.Díky
Dobrý den.
Nějaký čas jsem měl také tento systém sprchy - rozhodně musí být závěs dlouhy alespoň 10 cm do vany - já tedy měl snad 20cm. Tyč na strop musíte dát tak, aby závěs visel pár cm vně vany - po osprchování se závěs normálně rovně pustí mimo vanu pro uschnutí.
Takhle závěs u vany mám většinu života. Když ho ustřihnete a přejedete strojem, cca 20-30cm pod okraj vany, je to akorát. Přijde mi zbytečně široký. Mám odzkoušeno, že pohodlně stačí 7 kroužků-dírek. Není ho zbytečně hodně, aby toho byla plná vana. A netrapte se obavami. Není to na celý život. Uvidíte jinak barevný, v jiném materiálu a bez výčitek svědomí za 100kč vyměníte.
Požádejte ještě o madlo. To je hodně důležité. Dá se koupit velké s velkými přísavkami, ale na 100% není spolehlivé. Raději nechat navrtat do kachliček. Čas od času je nutné pevně se na chvilku držet.
Díky babkazov,Mně se taky zdá široký,takže budu stříhat i šířku,nejen délku,je u toho 12 kroužků a na tom závěsu naznačených 24 dírek,Zkusila jsem foťákem vyfotit část koupelny pro představu,že nějaké zástěny asi ne,máme koupelnu s oknem přes stěnu nad vanou delší,je tam vpravo i wc a já tam mám ty skříňky na věci a židličku na "šlechtění"-no to myslím už ironicky.Zkusím ty fotky.
Doporučím sedátko na vanu a vyberte to co je ponořené do vany, madlo (obojí hradí pojišťovna). Se závěsem mám špatnou zkušenost, zvláště na chalupě smrděl. Stěna je perfektní. tvproducts.cz/... něco takového, ne to co leží na vaně. Já bych volila delší.
O zástěně jsme taky uvažovali,jenže baterii se sprchou máme na pravé straně,vedle umyvadlo a na zdi takové otočné tyče s ručnikama,na druhé straně by to bylo nanic,zasahuje na boku vany skříňka asi metr nad vanou až na zem.Baterie se sprchou není uprostřed vany,ale na zdi kratší strany,takže zatím takhle s tím závěsem,ten můžu nasunout na stranu skříňkyTyč nebudeme dávat až ke stropu,ale jen do výšky-asi do půlky zdi nad vanou.Mně šlo hlavně o tu délku závěsu-není to igelit,dá se prát,je takové jako látkové odolné na prosáknutí vody,neumím to popsat.Jestli jen k vaně nebo raděj o něco delší.Než do toho stříhnu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.