Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupelnový závěs k vaně

Od: babusa* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,máme v koupelně vanu,byla jsem zvyklá se koupávat,ale protože mám problémy s kyčlí a zádama,budu používat sprchu,co je u baterie,ležet ve vaně nebo spíš z ní vylezt mi už vadí.Takže při sprchování se mi daří "zahvízdat" půl koupelny,proto jsme koupili takovou rozpěrnou tyč a závěs na ni,ten je dost dlouhý,tak ho budu stříhat.Potřebovala bych poradit,pokud někdo z Vás to taky má,jak asi nechat závěs dlouhý?Budu ho po sprchování až uschne zatahovat stranou.Stačí ustřihnout k vaně nebo pár cm dovnitř?Přemýšlím právě,že když to pak sesunu stranou,,přes vanu nechat moc nepůjde,máme z té strany skříňku na věci a z druhé ručníky na pohyblivém věšáku,tam by to vadilo.Díky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Připojím poznatek...
Také jsem dal závěs, nad vnitřní okraj vany a asi na 20 cm pod okraj.
Ovšem když se člověk sprchoval, tenký závěs se jak naschvál stále lepil na tělo.
Přesunul jsem závěsnou tyč ven, asi 20 cm od vnějšího kraje vany. Teď závěs visí trochu šikmo, dále od těla. Vylepšil jsem to třemi malými magnety, přilepenými na spodním okraji závěsu. Magnety na kovové vaně spolehlivě udrží závěs v napnuté poloze. Po skončení sprchování a hrubém okapání vody závěs vytáhnu, visí mimo vanu a uschne.

hodnocení

3x

Dobrý den.

Nějaký čas jsem měl také tento systém sprchy - rozhodně musí být závěs dlouhy alespoň 10 cm do vany - já tedy měl snad 20cm. Tyč na strop musíte dát tak, aby závěs visel pár cm vně vany - po osprchování se závěs normálně rovně pustí mimo vanu pro uschnutí.

hodnocení

2x

Také pro tento účel existuje skládací zástěna s polykabonátu (nebo podobný materiál), která se přišroubuje na stěnu u vany a po sprchování se složí ke stěně. Vypadá to vkusně a je jich velký výběr.

hornbach.cz/...

doplněno 16.10.18 11:05:

Opravuji překlep, polykarbonát.

hodnocení

2x

Postřeh k délce závěsu-měli jsme od plastových (měkčené PVC či igelit?) od různých délek.minimálně (původní) asi 5cm pod horní okraj,ale už dlouhá léta máme látkový a až na dno vany.Jinak pokud se dobře udělá tak zástěna jak píše kolega Ferax!

hodnocení

2x

Takhle závěs u vany mám většinu života. Když ho ustřihnete a přejedete strojem, cca 20-30cm pod okraj vany, je to akorát. Přijde mi zbytečně široký. Mám odzkoušeno, že pohodlně stačí 7 kroužků-dírek. Není ho zbytečně hodně, aby toho byla plná vana. ;) A netrapte se obavami. Není to na celý život. Uvidíte jinak barevný, v jiném materiálu a bez výčitek svědomí za 100kč vyměníte.

doplněno 16.10.18 12:03:

Požádejte ještě o madlo. To je hodně důležité. Dá se koupit velké s velkými přísavkami, ale na 100% není spolehlivé. Raději nechat navrtat do kachliček. Čas od času je nutné pevně se na chvilku držet.

babusa*
hodnocení

Díky babkazov,Mně se taky zdá široký,takže budu stříhat i šířku,nejen délku,je u toho 12 kroužků a na tom závěsu naznačených 24 dírek,Zkusila jsem foťákem vyfotit část koupelny pro představu,že nějaké zástěny asi ne,máme koupelnu s oknem přes stěnu nad vanou delší,je tam vpravo i wc a já tam mám ty skříňky na věci a židličku na "šlechtění"-no to myslím už ironicky.Zkusím ty fotky.

Koupelnový závěs k vaně
Koupelnový závěs k vaně #2

lidus*
hodnocení

2x

Doporučím sedátko na vanu a vyberte to co je ponořené do vany, madlo (obojí hradí pojišťovna). Se závěsem mám špatnou zkušenost, zvláště na chalupě smrděl. Stěna je perfektní. tvproducts.cz/... něco takového, ne to co leží na vaně. Já bych volila delší.

babusa*
hodnocení

Příští rok už jsem objednaná na vyměnu levé kyčle,tak asi těch pomůcek možná budu potřebovat víc,než se ze všeho vyhrabu.Zatím zůstanu u závěsu,můžu větrat a měnit,stojí to kolem stovky.

hodnocení

2x

Také mám vyměněnou kyčel. Víte jak se správně leze do vany? Stoj bokem k vaně, nohu ohnout dozadu, zanožit, jen v koleni, ne v kýčli, koleno posunout nad vanu a nohu spustit. Totéž s druhou nohou. To madlo, asi ve výši pasu, když stojíte ve vaně, asi uprostřed vany, je opravdu hodně nutné. ;)

jabraka*
hodnocení

2x

Používám závěsy dva.Venkovní je silnější s dekorací,vnitřní je slabší jednobarevný.Vnější může být libovolně dlouhý,vnější pak zasahuje 20 cm do vany.

JABRAKA

babusa*
hodnocení

O zástěně jsme taky uvažovali,jenže baterii se sprchou máme na pravé straně,vedle umyvadlo a na zdi takové otočné tyče s ručnikama,na druhé straně by to bylo nanic,zasahuje na boku vany skříňka asi metr nad vanou až na zem.Baterie se sprchou není uprostřed vany,ale na zdi kratší strany,takže zatím takhle s tím závěsem,ten můžu nasunout na stranu skříňkyTyč nebudeme dávat až ke stropu,ale jen do výšky-asi do půlky zdi nad vanou.Mně šlo hlavně o tu délku závěsu-není to igelit,dá se prát,je takové jako látkové odolné na prosáknutí vody,neumím to popsat.Jestli jen k vaně nebo raděj o něco delší.Než do toho stříhnu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]