Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, předpokládám, že WC mísa je už odstraněna (když hlava vrutu uhnila). Kdo spěchá, tak vyvrtá do podlahy nový otvor pro novou hmoždinku a vrut vedle - WC mísa je potom šikmo a estét trpí při každé návštěvě WC. Kdo nespěchá a nechce mít WC mísu šikmo, tak může podlahu v okolí hmoždinky mírně odseknout majzlíkem, hmoždinku s vrutem potom vykroutí za pomocí kombinaček, do otvoru vsadí novou hmoždinku (do úrovně podlahy) a zasádruje (sádra s cementem to jistí) - WC mísa bude na původním místě a rovně. Zdravím!
diesel - no, vidíte. Já jsem to takto udělal a žádný problém to nevyvolalo. Možná proto, že jsem se neučil na zedníka .
asd1 - v době, kdy jsem to dělal, ještě žádná speciální spárovačka neexistovala a podlaha bylo teraso. Jakou má podlahu tazatel neuvádí a jestli využije tuto radu není jasné (a zda použije čistou sádru nebo čistý cement nebo si udělá tu nedoporučovanou směsku, která drží v mém případě již x let).
Jinak ta mísa nebude šikmo neboť pokud uhnije jeden vrut,tak druhý také a musí se udělat nové díry dvě. a to hlavní -sádra s cementem? NIKDY to je jako spářit kočku se psem ! Nemůžete spojit rychle tuhnoucí sádru s pomalu tuhnoucím cmenetem.To nás učili již v prvním roce v učení na zedníky před 40 lety!
Toto jsem již absolvoval 3x a mísa je vždy kolmo na zadní stěnu,ono totiž-původní byl ocelový a přesto že byl důkladně zalit olejemvyhnil další byli se žlutou povrchovou úpravou,prý pomosazený-uhnil a poslední-prý mosazný neuhnil ale nešel při výměně stoupaček vyšroubovat skrze odělání mísytak se uřezal .Nové jsou nerez tak uvbidím kolik vydrží.
Tak na tohle stačí i jíl který vyschne, takže sádra s cementem stačí taky.. Ale nevidim smysl proč to míchat a nedat jen cement Nejradši na tohle mám spárovačku, rovnou se dorovná i dlažba... Radši mám čistou práci, proto tenkým vrtákem obvrtat, starou hmoždinu vyndat a zalepit novou + nerez vrut...
To Ben.sádra tvrdne rychle,cement pomalu tak se to "strhne " a po čase vydrolí,není to tak pevné,sodržné jak samotná sádra nebo samotný cement.Pokud Vám to drží je dobře, ale asi byla už sádra tzv strhlá.
diesel - jasně, ale berte to tak, že jsem pouze kutil a mám více "svobody", než člověk, kterého "tíží" znalosti z učebního oboru. Možná uznáte, že někdy je lepší nevědět a mít jen radost z výsledku .
Zde žádné navařování matky nepomůže (slabý vrut). Odvrtat materiál hmoždinky a příště použít kvalitní silnější vrut, běžně se mísa WC upevňuje hmoždinkami o průměru 10mm a do nich odpovídaající vrut v provedení antikoro, popř. lehce máznout vazelínou. Průměr čtyři milimetry snad ani tu mísu nemohl udržet.
není problém vyvrtat nové otvory těsně před,nebo vzad od původních šroubů.Nové hmoždinky drží i bez lepidla,staré otvory přikryje mísa.
JABRAKA
jabraka - pokud má WC mísa odpad do podlahy, tak je to problém docela značný (aby zůstala rovně a nikoliv šikmo).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.