Nejste přihlášen/a.
Mám malou koupelnu (prádelnu) a z důvodu úspory místa uvažuji nad tím, zda by nad klasickou pračku nešlo umístit umyvadlo. Je to asi blbost, protože pračka je vysoká 85cm a když nad to dám ještě umyvadlo, tak bude strašně vysoko nemluvě o tom, že se tam musí vejít odtok. Nevím jestli jsou umyvadla, kde by byl odtok třeba do boku nebo hozen někam na bok, aby to vyšlo za pračku. Na netu nějak nemůžu najít.
Má někdo zkušenosti?
Díky
Brambor
Umyvadlo považuji za nejdůležitější součást koupelny. Přísup k němu bych v žádném případě nezhoršovala.
Také mám malou koupelnu. Aby se do ní vešla pračka, dali jsme před cca 40 lety radiátor na stěnu nad pračku. Nyní mě skoro mrzí, že jsme tehdy nevyhodili vanu a nespokojili se jen se sprchovým koutem. I to je řešení malých koupelen. Umyvadlo rozhodně nechte ve výšce obvyklé.
Dokážu si sice představit nějaký atyp.., kdy by umyvadlo bylo relativně mělké..a místo klasického sifonu se použil vestavný sifon pod omítku (pro invalidní nebo nábytková umyvadla). Tak jako tak by ale horní hrana umyvadla nebyla níž než cca 110cm. Pokud tedy Vy, vaše žena...a děti nemají výšku přes 210cm, určitě to nedělejte..
Zdravím, asi máte na mysli umyvadlo pro invalidy na vozíku a dá se na něj dát vanový sifon. také se dá dát na odtok z umyvadla pouze koleno a sifon udělat až na stěně za pračkou. Je to ale dle mého něšťastné řešení.
Navrhoval bych zkusit umístit pračku mimo koupelnu, umyvadlo se také dá umístit tak, že bude částečně zasahovat nad vanu, atd. Možná by pomohlo sem umístit fotografii koupelny a nebo pokud to není RD se zkusit podívat u sousedů jak to mají řešené oni.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.