Dobry den. Delaji se nam omitky a vse je mokre, chceme to nejak vysusit a ted je dilema zda si pujcit profesionalni stroj za 400,- na den anebo koupit v alze za 6000? Je v nich velky rozdil? Co jsem se dival tak podle metru co to utahne cca stejny... prosim o radu. Dikyq
Tvrdnutí vápenných omítek netkví ve vysušení.Ale v chemické reakci hašeného vápna s oxidem uhličitým ze vzduchu,není dobré hned zdivo uzavřít do nátěrů, ale nechat přirozeně vytvrdnout .
Což to souhlasim, ale ted neni jina možnost, budou nam za chvili montovat kuchyn a tak to chci dosušit aby se dala dlažba do kuchyně před montaži. Co byste doporučil z těchto 4? 1. alza.cz/...alza.cz/...alza.cz/...alza.cz/...
jabraka*
Pokud spěcháte,tak za nábytek jen natřít vápnem,ostatní nechat,aspoň 14 dní a pak teprve klasicky vymalovat.
Já myslím, že umělé vysoušení nepomůže a riskovat poškození nábytku není dobré. Naši předkové říkávali, že stavba má přes zimu vymrznout a pak dělat dál. Když vidím některé ty "rychlokvašky", jak mnohdy stavby praskají, musím jim dát za pravdu.
O dlažbu až tak nejde. Ale jakmile dáš na nevysušenou stěnu nábytek, tak bude mít plíseň volné pole působnosti a již mnohokrát jsem viděl skříňky, kde se plíseň prožrala skrz sololitové záda až dovnitř.
Vysoušeč je jedna možnost, měl jsem možnost ho vidět v provozu. Je to dobré na místo, kde nejde větrat. Jinak mi to přijde zbytečné. Jde vlastně o elektrické vytápění. Za mě v domě zatopit, vyhřát a několikrát denně pořádně vyvětrat.
olinl
Nemůžu dávat body, dal bych clayman®ovi. Souhlas s natopením a pravidelným větráním.
Když už chcete vysoušet, rak kupte normální split klimatizaci. Cena bude někde kolem 15tis a většina má i režim na vysoušení. Navíc ji pak můžete používat jako klimu.
průvan oknem...nejlevnější a nejjednodušší řešení..Pokud někde děláte omítky, předpokládám, že je to neobyvatelný dům/byt takže nějakou teplotu bych neřešil...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.