Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím vysoušet dům po stavbě?

Od: gubaxan® odpovědí: 12 změna:
Dobry den. Delaji se nam omitky a vse je mokre, chceme to nejak vysusit a ted je dilema zda si pujcit profesionalni stroj za 400,- na den anebo koupit v alze za 6000? Je v nich velky rozdil? Co jsem se dival tak podle metru co to utahne cca stejny... prosim o radu. Dikyq

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Někam spěcháš, že to chceš rychle vysušit?
Tisíce baráků vyschnou přirozeně bez pomoci.

rv*
hodnocení

2x
Venku je tak sucho, že stačí průvan.

jabraka*
hodnocení

1x

Tvrdnutí vápenných omítek netkví ve vysušení.Ale v chemické reakci hašeného vápna s oxidem uhličitým ze vzduchu,není dobré hned zdivo uzavřít do nátěrů, ale nechat přirozeně vytvrdnout .

JABRAKA

hodnocení

Což to souhlasim, ale ted neni jina možnost, budou nam za chvili montovat kuchyn a tak to chci dosušit aby se dala dlažba do kuchyně před montaži. Co byste doporučil z těchto 4? 1. alza.cz/... alza.cz/... alza.cz/... alza.cz/...
jabraka*

Pokud spěcháte,tak za nábytek jen natřít vápnem,ostatní nechat,aspoň 14 dní a pak teprve klasicky vymalovat.

Já myslím, že umělé vysoušení nepomůže a riskovat poškození nábytku není dobré. Naši předkové říkávali, že stavba má přes zimu vymrznout a pak dělat dál. Když vidím některé ty "rychlokvašky", jak mnohdy stavby praskají, musím jim dát za pravdu.

O dlažbu až tak nejde. Ale jakmile dáš na nevysušenou stěnu nábytek, tak bude mít plíseň volné pole působnosti a již mnohokrát jsem viděl skříňky, kde se plíseň prožrala skrz sololitové záda až dovnitř.

hodnocení

0x

Nechat přirozeně vyschnout.

hodnotit vysoušeče dle ceny je přeci nesmysl, když nevíme, jaký si chcete koupit či vypůjčit. Já bych do toho nešel.

hodnocení

0x
Vysoušeč je jedna možnost, měl jsem možnost ho vidět v provozu. Je to dobré na místo, kde nejde větrat. Jinak mi to přijde zbytečné. Jde vlastně o elektrické vytápění.
Za mě v domě zatopit, vyhřát a několikrát denně pořádně vyvětrat.
olinl
Nemůžu dávat body, dal bych clayman®ovi. Souhlas s natopením a pravidelným větráním.

hodnocení

0x
Když už chcete vysoušet, rak kupte normální split klimatizaci.
Cena bude někde kolem 15tis a většina má i režim na vysoušení.
Navíc ji pak můžete používat jako klimu.

krtek66
hodnocení

0x

průvan oknem...nejlevnější a nejjednodušší řešení..Pokud někde děláte omítky, předpokládám, že je to neobyvatelný dům/byt takže nějakou teplotu bych neřešil...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]