Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Venkovní dlažba na terčích

Od: andyy odpovědí: 16 změna:

Ahoj radcove,

je podle vas toto reseni venkovni dlazby dobre? Jedna se o venkovni dlazbu polozenou na hydroizolaci. Bude na ni tedy prset, svitit slunicko i snezit.. Vse je jeste ve vystavbe, soused cca 90 kg chlap dnes na ni poskocil a hned se dve dlazdice prolomili. Predpokladam, ze se mozna bude jednat o nejake nekvalitni asi polske dlazdice, protoze se mne zda nesmysl, aby takto praskali. Podotykam, ze stavba ma hodne odpadu (prolomenych dlazdic) naskladanych na chodbe... Co si o tom myslite?

Diky Andy

Venkovní dlažba na terčích

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, myslím si, že počasí to nezničí - zničí to zátěž (a bude i nějaký úraz). Škoda peněz a vynaložené práce. Zdravím!

doplněno 15.10.18 22:09:

andyy - ne, myslel jsem to tak, že zátěž (skok, úder) přímo na střed jednotlivé dlaždice ji může prolomit. Zdá se, že je to nějaký vstupní prostor asi k bytům, tak snad tam nikdo nebude stěhovat piáno nebo trezor (a činka tam také snad nikomu neupadne). Nechte si raději dostatečné množství dlaždic na výměnu.

andyy
hodnocení

Bene, myslite, ze zatez ty dlazby znici tu hydroizolaci? Nebo? Uplne nerozumim Vasi odpovedi .. ;)

hodnocení

1x
Riesenie je to dobre, ale nie kazda dlazba je na to urcena. Skontrolujte si to a pripadne reklamujte. Sice po tom nemozte jazdit autom, ale unosnost to ma mat aj na povyskocenie.

hodnocení

0x
Ano uložení dlažby na terče je podle mě dobrá varianta.
Nicméně ne každá dlažba se na to může použít.

hodnocení

0x

Zatím jsem se s polskou dlažbou nesetkal Jinak toto není na skákáníale bez problémů to unese daleko výše než jen 90kg chlapa!Bez problémů to unese i 150kg neli víc a na rozdíl od klasicky ložené dlůažby-voda proteče a nezamrzne ve spárách či puklinách v betonu...

andyy
hodnocení

On ale sousen na to moc neskocil. Spise dupnul a praaask. Proto se radeji ptam .. *zmateny*

nevím buďto tedy materiál který na toto není určen nebo byla ta jedna vadná-naprasklá aniž to bylo vidět. Jak píší minimálně 150kg toto unese bez problémů.Má to výhodu oproti dlažbě do lepidla-nebo betonu-díky mrazu se dlaždice neutrhnou nepopraskají atd.Prověřte dle TL určení dlažby-zda-li je určena na pokládku do terčů,ne každá se na toto hodí!

andyy
hodnocení

Diky vsem za odpovedi ... *zdravi*

hodnocení

0x

Zbytečně složité a tím pádem neekonomické. Pokládal jsem dlažbu na srovnaný zhutněný terén, nasypán 1centimetr betonářského písku, na něj položit dlaždice, pak nasypat písek, zamést do spár a dlažba se ani nehne. K čemu takové výmysly. Při dešti voda normálně steče.

doplněno 16.10.18 11:24:

Žádnou hydroizolaci jsem nepoužil. Voda sama odteče.

ekohek

Jasně, hydroizolaci zhutníme, nasypeme betonářský písek, položíme dlažbu a pak budeme přemýšlet, proč nám do objektu zatéká.*smich*

® - A proč by mělo do objektu zatékat, když je odizolován v základech. A dnešní "moderní" domy ani nemají sklepy, tak ani nemá kam zatékat. A když je plocha do nepatrného spádu, tak není co řešit. Vždy se to dá na místě ošetřit podle situace.

ekohek

Jasně, tu hydroizolační fólii tam někdo navařoval z nudy. Takže když se poškodí, tak to ničemu nevadí...

vilik*
Já to mám na balkoně.
Za prvé je hutnící deska těžká jako kráva a za druhé by to ta vrchní folie asi nerozdejchala, kdybych se po ní tou deskou projel.
Ale jako nápad dobrý.
To, co mám, dělali Poláci, je to údajně dostatečně únosné a docela dobře to chrání folii proti proražení kamínkem z boty i slunečnímu záření. Nic víc od toho nechci.
Pokud k tazateli chodí soused častěji, může zkusit podložit i středy dlaždic. To je normální postup u větších formátů.

Feraxi naopak je to ekonomické a jednodušší než Vaše řešení.

diesel® - jak to může být jednodušší, než postavíte tu konstrukci, já mám zadlážděno. Navíc se nemusím strachovat, že se to prolomí. Můžu na to vjet třeba i autem. Připadal bych si, jako když se pohybuji ve větvích.

Pravdou je opak než Vy si namícháte lepidlo (pokud je beton hotový a nekladete do živého betonu) tak já to mám polovinu položenou a i kdyby to trvalo stejně dlouho-Vy musíte ješte den čekat a pak teprve spárovat,tento systém je IHNED pochozí! A pokud by se to kladlo do živého betonu -tak je to časově ještě něke úplně jinde.

Jen malé doplnění-toto se dělá většinou jen na balkonech terasách atd a ne na dvorcích a vstupech do domů-v tom jsem s Vámi zajedno -ale zase auta tam asi nejezdí takž projektatnt ne to nemusel brát ohled!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]