Nejste přihlášen/a.
Ahoj radcove,
je podle vas toto reseni venkovni dlazby dobre? Jedna se o venkovni dlazbu polozenou na hydroizolaci. Bude na ni tedy prset, svitit slunicko i snezit.. Vse je jeste ve vystavbe, soused cca 90 kg chlap dnes na ni poskocil a hned se dve dlazdice prolomili. Predpokladam, ze se mozna bude jednat o nejake nekvalitni asi polske dlazdice, protoze se mne zda nesmysl, aby takto praskali. Podotykam, ze stavba ma hodne odpadu (prolomenych dlazdic) naskladanych na chodbe... Co si o tom myslite?
Diky Andy
Dobrý den, myslím si, že počasí to nezničí - zničí to zátěž (a bude i nějaký úraz). Škoda peněz a vynaložené práce. Zdravím!
andyy - ne, myslel jsem to tak, že zátěž (skok, úder) přímo na střed jednotlivé dlaždice ji může prolomit. Zdá se, že je to nějaký vstupní prostor asi k bytům, tak snad tam nikdo nebude stěhovat piáno nebo trezor (a činka tam také snad nikomu neupadne). Nechte si raději dostatečné množství dlaždic na výměnu.
Zatím jsem se s polskou dlažbou nesetkal Jinak toto není na skákáníale bez problémů to unese daleko výše než jen 90kg chlapa!Bez problémů to unese i 150kg neli víc a na rozdíl od klasicky ložené dlůažby-voda proteče a nezamrzne ve spárách či puklinách v betonu...
nevím buďto tedy materiál který na toto není určen nebo byla ta jedna vadná-naprasklá aniž to bylo vidět. Jak píší minimálně 150kg toto unese bez problémů.Má to výhodu oproti dlažbě do lepidla-nebo betonu-díky mrazu se dlaždice neutrhnou nepopraskají atd.Prověřte dle TL určení dlažby-zda-li je určena na pokládku do terčů,ne každá se na toto hodí!
Zbytečně složité a tím pádem neekonomické. Pokládal jsem dlažbu na srovnaný zhutněný terén, nasypán 1centimetr betonářského písku, na něj položit dlaždice, pak nasypat písek, zamést do spár a dlažba se ani nehne. K čemu takové výmysly. Při dešti voda normálně steče.
Žádnou hydroizolaci jsem nepoužil. Voda sama odteče.
Jasně, hydroizolaci zhutníme, nasypeme betonářský písek, položíme dlažbu a pak budeme přemýšlet, proč nám do objektu zatéká.
® - A proč by mělo do objektu zatékat, když je odizolován v základech. A dnešní "moderní" domy ani nemají sklepy, tak ani nemá kam zatékat. A když je plocha do nepatrného spádu, tak není co řešit. Vždy se to dá na místě ošetřit podle situace.
Jasně, tu hydroizolační fólii tam někdo navařoval z nudy. Takže když se poškodí, tak to ničemu nevadí...
diesel® - jak to může být jednodušší, než postavíte tu konstrukci, já mám zadlážděno. Navíc se nemusím strachovat, že se to prolomí. Můžu na to vjet třeba i autem. Připadal bych si, jako když se pohybuji ve větvích.
Pravdou je opak než Vy si namícháte lepidlo (pokud je beton hotový a nekladete do živého betonu) tak já to mám polovinu položenou a i kdyby to trvalo stejně dlouho-Vy musíte ješte den čekat a pak teprve spárovat,tento systém je IHNED pochozí! A pokud by se to kladlo do živého betonu -tak je to časově ještě něke úplně jinde.
Jen malé doplnění-toto se dělá většinou jen na balkonech terasách atd a ne na dvorcích a vstupech do domů-v tom jsem s Vámi zajedno -ale zase auta tam asi nejezdí takž projektatnt ne to nemusel brát ohled!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.