Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím vás o radu, kterým šroubkem (L nízké otáčky,H vysoké otáčky,T volnoběžné otáčky) u motorové řetězové pily Fieldmann FZP 4001 B se seřizuje nastavení studeného startu(sitiče)? Ponevadž mou blbosti jsem zasahoval do karburatotu a dodrbal jsem ho tak, že nelze nastartovat pomocí sytiče když je motor studený. lze nasatrovat pouze bez sytiče sice po x tém tahání šňůry.
Pak když je pila zahřátá, tak startuje hned na první z "zátah", ale když zkusím jen ze zvedavosti zatahnout za sytič, tak hned motor chcípá.
Prosím vás, ce je třeba poštelovat, moc děkuji
0x
Běžně se se to dělá asi takto
Zastavte motor a otáčejte šrouby H a L doprava na doraz. Nepoužívejte nadměrnou sílu! Poté šrouby otočte zpět do níže uvedeného rozmezí: Šroub "H": povolte o 1 otáčku a "L": o 1 a ¼ otáčky. Spusťte motor a nechte ho chvíli běžet při nízké rychlosti. Šroub L šroubujte pomalu ve směru hodinových ručiček až do okamžiku, kdy otáčky volnoběhu dosáhnou svého maxima. Pak otočte hlavu šroubu zpět proti směru hodinových ručiček o čtvrtinu otáčky (¼). Otočte nastavovací šroub (T) volnoběhu proti směru hodinových ručiček, dokud se řetěz nezastaví. Pokud jsou otáčky příliš nízké, otáčejte šroubem ve směru hodinových ručiček. Proveďte zkušební řez a nastavte šroub "H"na optimální výkon, nikoliv na maximální rychlost; případně doseřídit i dalšími dvěma.
Tady originál návody ke stažení...
kruci mám strach do toho opět šťárat, když pila "funguje"?
takže pilu mám nastartovat a šroubem "H" vůbec netočit a točit pouze "L"?
a co ten volnoběh? (T) vždyť ten taky drží dle mne asi OK
mě jen štve ten sitič, že vlastně nefunguje, mám strach co bude v zimě při mrazech abych pilu nastartoval
pořád nějak nechápu k čemu je šroub "L" a k čemu "H" dá se tto nějak vysvětlit polopaticky?:
děkuji
0x
L- seřizujete pomer paliva pro volnoběžné otáčky a pro přechod do vysokých když přidáváte plyn
H seřizujete poměr paliva pro maximální vysoké otáčky
La seřizujete vzduch pro volnoběch
pokud nefunguje sytič závada bude někde jinde patrně se zahlcuje z jakého důvodu jste chytal do seřízení karburátoru
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.