Nejste přihlášen/a.
Nemyslíte pojistný ventil? Jeho nastavení je z fabriky. Do toho se nemontujte. Dokonce býval zaplombovaný. Nastavení bývalo s ohledem na tlakovou zkoušku nádoby. Tlakový spínač s tím nemá nic do činění. Tam lze nastavit takový tlak, aby pojistný ventil nepropouštěl. Já mám nastavený tlak na spínači v rozmezí 4-6bar. Do pistole jde tak max do 3bar. Už jsem dlouho nestříkal, tak ten poslední údaj berte s rezervou. Mám kompresor Orlík, jednopíst.
Ta ,, trubička vzadu´´ je vstup odlehčovacího ventilu - ten funguje tak, že při dosažení jmenovitého tlaku spínač odpojí motor kompresoru a zároveň ,,odfoukne´´ stlačený vzduch z výtlačného potrubí - to je ta trubka mezi kompresorem a vzdušníkem, a to proto, aby se po zapnutí motoru kompresor rozebíhal se sníženým zatížením.
Pokud z toho fučí stále, je něco špatně - třeba zpětný ventil na konci výtlačné větve, nebo to profukuje pojišťovacím ventilem.
Odlehčovací ventil se chová tak, jak má. Po dosažení tlaku vypnutí se otevře a vypouští tlak z výstupního potrubí kompresoru. Problém je ve zpětném ventilu na konci tohoto potrubí - ten má dovolit plnění vzdušníku, ale má zabránit tomu, aby se vzduch vracel do výstupního potrubí. Vyměnit zpěťák a je hotovo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.